Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Івано-франківська суддя не піддалася на маніпуляції з боку убивці двох дітей і обрала запобіжний захід

Суддя Івано-Франківського міського суду Галина Домбровська обирає запобіжний захід Богдану Проціву, якого підозрюють у скоєнні ДТП, у якій загинуло двоє малолітніх дітей.
66789759_355080845175332_883905545122086912_n
ФОТОІвано-Франківський суд обирає запобіжний захід підозрюваному у смертельній ДТП Богдану Проціву
Нагадаємо, 10 липня у селі Княжолука Долинського району на Івано-Франківщині у результаті лобового зіткнення автомобілів “Ford Focus” та “Kia Sportage” загинули двоє малолітніх дітей, двоє дорослих потрапили до лікарні. Аварія сталася на автодорозі Н-10 «Стрий – Чернівці – Мамалига», за попередньою інформацією від поліції, з вини водія “Kia Sportage”, який вилетів на “зустрічку”.
За кермом “КІА” був депутат Підберезької сільради Богдан Проців – брат відомих місцевих бізнесменів, які володіють фірмою “Брати КІП”. У крові водія за результатами експертизи було 2,9 проміле алкоголю.
Проціва затримали у порядку статті 208 КПК України. 11 липня прокуратура повідомила йому  про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами») КК України.
Обрання запобіжного заходу Богдану Проціву розпочалося з двогодинним запізненням. Правоохоронці не могли доставити підозрюваного у суд через погане самопочуття. Він після аварії перебував на лікуванні в обласній лікарні.
У суд його доставили на ношах.
Від державного адвоката Богдан Проців відмовився. Його представляє приватний адвокат.
Прокурор Сергій Боровик просив суд обрати для підозрюваного Богдна Проціва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права застави. Оскільки підозрюваний може впливати на свідків.
За його словами, у крові Проціва виявили 2,95 проміле алкоголю.
Богдан Проців заперечив і просив запобіжний захід в вигляді застави.
Адвокат Богдана Проціва у суді заявив, що порушення ПДР не було.
Він додав, що Проців перебуває на стаціонарному лікуванні і йому необхідна операція на суглоб. У лікарні він не буде ухилятися від слідства та впливати на свідків.
Також представники підозрюваного уже запропонували допомогу потерпілим.
Прокурор зауважив, що є підстави вважати, що вчора о 4:30, коли Проціву оголошували підозру, він симулював і вдавав, що не може нічого говорити, хоча до того щось розповідав. Тому є підстави вважати, що Богдан Проців не захоче співпрацювати зі слідством.
Суддя додала, що підзахисний має характеристику хорошу – гарний сумлінний депутат, меценат, два храми підтримує, веде здоровий спосіб життя. Одружений, і, за його словами, дружина вагітна.
Адвокат просив суд застосувати до Богдана Проціва запобіжний захід у вигляді застави.
О 13:25 суддя пішла до нарадчої кімнати для прийняття ухвали.
О 13.48 суд обрав підозррюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 вересня. Богдана Проціва у залі суду взяли під варту. Він відправиться в установу виконання покарань №12. Розмір заставили не визначили.
І на завершення трішки історії:e22fe1a5f1e0bf7670d0b581bf6a5197193662_01

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності