Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Їм усім заважає Трамп – один із найефективніших американських президентів після Рейгана

Палата представників Конгресу США затвердила статті обвинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, якого можна вважати одним із найкращих американських президентів за останні кілька десятиліть після Рональда Рейгана. Попри це Трамп став третім президентом в історії Штатів, якому Палата проголосила імпічмент.

Більшість членів нижньої палати проголосувала за затвердження статей про імпічмент. Першу статтю звинувачень щодо зловживання владою підтримали 230 конгресменів, проти висловились 197.

3cd5bee-80625506-490628504905692-1794434316906790912-n

Також більшість підтримала і другу статтю з приводу перешкоджання роботі Конгресу.

Перед голосуванням демократи та республіканці понад 6 годин дебатували з приводу справи імпічменту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після позитивного голосування справа перейде до Сенату, який проведе судовий розгляд, щоб вирішити, чи потрібно усунути Трампа з посади. Більшість у Сенаті мають республіканці.

Палата представників Конгресу США затвердила статті обвинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.
Білий дім вже назвав голосування “найганебнішим епізодом в історії нації” та “шахрайством”. Там знову наголосили, що демократи не представили жодного доказу провини президента.

Новина про підтримку звинувачень застала Трампа під час виступу перед прихильниками в Мічигані. Очільник Білого дому заявив, що “за” не голосував жоден республіканець. За його словами, Республіканська партія ніколи не була така єдина як зараз. Він дорікнув демократам, що троє з них не підтримали звинувачення.

Дивіться тут трансляцію засідання Палати представників.

Нагадаємо:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США оприлюднив звіт про імпічмент зі звинуваченням президента Дональда Трампа у зловживанні владою та перешкоджанні Конгресу.
  • Звіт ґрунтується на публічних і закритих свідченнях дипломатів та інших посадових осіб в адміністрації президента.
  • Свідки докладно описали, як президент і його союзники змушували Україну оголосити про розслідування діяльності колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та інших демократів.
  • При цьому Трамп затримав майже 400 мільйонів доларів військової допомоги США для України, пообіцявши – в обмін на заяву про розслідування – допомогу розблокувати і зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі.
  • Трамп назвав “сміховинними” офіційні звинувачення оприлюднені у Палаті представників.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності