Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Кабмін хоче захистити від трудової дискримінації… чоловіків

Кабінет міністрів подав у Верховну Раду проект змін до законодавства України, які зрівнювали б права чоловіків і жінок, пов’язані з сім’єю і роботою. В даний час низка пільг надається тільки жінкам.

Як повідомляє сайт Ради, відповідний документ був зареєстрований в парламенті 5 вересня 2018 року. У пояснювальній записці сказано, що Україна взяла на себе міжнародні зобов’язання із ліквідації гендерної нерівності. А вона залишається щодо чоловіків в українському законодавстві. Так, переважно права на пільги і гарантії, пов’язані з поєднанням сімейних і трудових обов’язків, надаються лише жінці. Йдеться про право на роботу в умовах неповного робочого часу, скорочену тривалість робочого часу. Також на чоловіків поки не поширюється обмеження на залучення працівників, у яких є малолітні діти або діти з інвалідністю, до нічних і надурочних робіт, відряджень, встановлення випробування при прийомі на роботу і т.д.

Раніше Кабмін прийняв програму гендерної рівності.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності