Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

КАБМІН ВИЗНАЧИВ, ХТО ОТРИМАЄ СТАТУС УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ

Кабінет міністрів України затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій для осіб, які брали участь у антитерористичній операції.

У відповідності до постанови № 413 від 20 серпня 2014 року, статус учасника бойових дій надається військовослужбовцям (резервістам, військовозобов’язаним) та працівникам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення та перебували безпосередньо в районах проведення АТО:
– Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби та МВС;
– Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, Державної пенітенціарної служби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій;
– Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку;
– військових формувань.

Окрім того, статус учасника бойових у зоні АТО надається працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення.

При цьому район проведення АТО та терміни її проведення визначається Антитерористичним центром при СБУ.
Слід зазначити, що підставою для надання особам статусу учасника бойових дій є документи про безпосереднє залучення до виконання завдань АТО, а рішення про надання статусу учасника бойових дій приймається спеціальною міжвідомчою комісією. А для учасників АТО буде створений спеціальний єдиний реєстр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності