Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Капітолій наказує Україні покінчити із газовим бізнесом Фірташа

Представники державних органів США закликають українську владу якнайшвидше реформувати ринок постачання газу населенню.

Про це йдеться у листі Комісії з безпеки та співробітництва в Європі на адресу президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Закликаємо вас завершити економічні та ринкові реформи, які ви зобов’язалися провести після ухвалення в квітні 2015 року Закону України “Про ринок природного газу”. Україна зробила важливі кроки в напрямку реформування економіки, антикорупційної системи та сегментів внутрішнього енергетичного ринку. Однак, незважаючи на ці досягнення, важливі реформи залишаються незавершеними“, – йдеться у листі.

На думку Комісії, український ринок постачання газу населенню “досі охоплений систематичною корупцією, джерелом якої є посередники, контрольовані Дмитром Фірташем“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Усунення цих посередників з ринку збільшило б прозорість та підзвітність і наблизило б Україну до вільного ринку, йдеться у зверненні.

“Нагальність цих реформ підсилюється загрозою енергетичній безпеці України та політичній стабільності Європи з боку “Північного потоку – 2”. Президент Трамп зробив протидію будівництву “Північного потоку – 2″ пріоритетним напрямком. Але Сполучені Штати не можуть цього зробити без активної партнерської підтримки України”, – йдеться в заяві.

“Завершивши реформи, Україна зможе залучити більше іноземних інвестицій та зберегти за собою роль держави-транзитера енергоресурсів”, – вважають в Комісії.

Комісія з безпеки та співробітництва в Європі, також відома як Гельсінська комісія США, є незалежною владною установою Сполучених Штатів, яка була заснована Конгресом у 1975 році для моніторингу виконання Гельсінських угод та інших зобов’язань в рамках Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

До Комісії входять дев’ять членів Палати представників, дев’ять членів Сенату та по одному представнику від Державного департаменту, Міністерства оборони та Міністерства торгівлі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головою та співголовою комісії є члени Палати представників та Сенату, які змінюються кожні два роки зі скликанням Конгресу, який засідає у Капітолії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності