Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Каталонія проголосувала за незалежність від Іспанії

Більше ніж 80% виборців підтримали незалежність від Іспанії

У голосуванні, не має юридичної сили, взяли участь понад 2,25 мільйона каталонців з 5,4 мільйона мають право голосу. Лідер Каталонії Артур Мас вважає минулий "референдум" повним успіхом. Влада Іспанії, що виступали проти проведення неформального опитування, назвали голосування безплідним і марним, недемократичним вправою.

Згідно з попередніми даними, більше 80% взяли участь в неформальному опитуванні в Каталонії висловилися за незалежність провінції від Іспанії.

Громадян автономної провінції питали, чи хочуть вони бачити Каталонію незалежною державою. Організація голосування повністю лягла на плечі близько 40 тисяч волонтерів.

19 вересня регіональний парламент більшістю проголосував за проведення референдуму. Таке рішення підтримали 106 депутатів 28 були проти. Однак Конституційний суд Іспанії визнав це рішення суперечить конституції країни.

Тим не менш, президент Каталонії Артур Мас наполіг на символічному голосування, результати якого не матимуть юридичної сили. Він закликав центральний уряд не перешкоджати його проведенню, назвавши подібні спроби “прямим наступом на демократію”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як зазначає Бі-бі-сі, в суботу в багатьох населених пунктах Каталонії пройшли мітинги під протилежними гаслами. Акція прихильників незалежності у Барселоні завершилася незначною бійкою з поліцією, потерпілих і затриманих не було.

Каталонія є невеликий за площею, але економічно розвиненою провінцією на північному сході Іспанії зі столицею в Барселоні. Каталонці становлять близько 16% населення країни (7,5 мільйона чоловік), вони мають свою мову і свою культуру. Примітно, що регіон віддає в центр більше коштів, ніж отримує.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності