Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

“КЕРЧЕНСЬКИЙ МІСТ” ВІДКРИВ СВОЮ ІСТОРИЧНУ ТАЄМНИЦЮ

На місці будівництва окупантами Керченського мосту в окупованому Криму археологи знайшли зразки прикладного мистецтва 4 століття до нашої ери. Це фрагменти античної кераміки, розписані майстрами Аттики, повідомляє на сайті “Крымский мост”.

“Ми отримали зразки кераміки досить високого художнього рівня. Це робота справжніх майстрів, які змогли зобразити на посудинах непростої форми орнаменти і фігурні зображення героїв античної міфології”, – розповів керівник експедиції, доцент кафедри археології та історії стародавнього світу Південного федерального університету РФ Сергій Ільяшенко.

За його словами, ці знахідки дозволять докладніше вивчити давньогрецьке мистецтво, побут, традиції, торговельні зв’язки населення східного узбережжя Криму.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності