Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Керівників Карпатського природного парку та НП «Гуцульщина» люструватимуть

Фото: Євген Гапич

Громадські активісти, представники «Правого сектора», Самооборони, та громадської ор­ганізації «Коломия-центр» навідались до Карпатського природного парку та Національ­ного парку «Гуцульщина».

Активісти заявляють, що прагнуть кардинальних змін в усіх держаних структурах.

Представники Коломийського ВПО «Коломия-Центр» переконані, що після Революції гідності, кожна людина, яка займала посаду, якусь високу посаду в будь-якій установі державній, вона повинна обов’язково пройти люстрацію, показати доходи, показати все повністю, звідки, як і тому подібне.

Директора Карпатського природного парку активісти на робочому місці не застали. Отож гасла «Геть стару владу» почули тільки працівники парку у Яремчі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Начальник служби державної охорони Василь Марчук же прокоментував:
«Я не знаю цих активістів… Людина, як то кажуть, – на своєму місці, виконує обов’язки, ті, що йому зверху дають, і ті, що від колективу, звичайно…»

webАктивісти ж переконані, що необхідні кардинальні зміни: високопосадовці, які працювали за попередньої влади, повинні обов’язково пройти люстрацію, інакше – мусять піти. З такими переконаннями вони завітали і до Національного природного парку «Гуцульщина» на Косівщині, де озвучували свої претензії:
«Є не одна кримінальна справа відкрита на вашого керівника. У вас є проблеми із відчуженням земель, незаконні вирубки лісів, неналежний аудит земель – це все потрапляє під люстрацію».

Але і тут також директора Василя Пророчука на місці активісти не застали. Тому вони спробували поспілкуватись з ним телефоном, проте не вийшло. Його заступник спробував виправдатися, мовляв керівник на іншому об’єкті.
З вимогами змінити владу попереднього режиму активісти приїхали під облдержадміністацію, проте до них ніхто не вийшов, бо робочий день на той час уже закінчився.

Активісти обурені, кажуть, що люди прагнуть змін. Запевняють – продовження цієї історії буде.

Доречно також буде зауважити, що місяць тому, 11 грудня, газета «За лаштунками» остаточно виграла судову справу за позовом проти неї згаданого пана Василя Пророчука і майже десятка представників його колективу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відхилив касаційну скаргу директора парку і колективу у котрій позивачі намагалися через суд вибити з газети кілька десятків тисяч гривень і спростування лише за те, що газета ще у далекому 2013 році, на прохання місцевої громади, спробувала розібратися з тими порушеннями, які чинилися керівництвом парку, та дослівно процитувала одного з представників селищної ради села Пістинь, який назвав директора парку «жуліком» (стаття «Кому потрібна пістинська земля» № № 14, 15, за 12 та 19 вересня 2013 року).

Отож, Суд довів, що журналістські розслідування та цитування ключових осіб поки в Україні ще не є злочином. Тому будемо сподіватися, що Влада таки почує активістів та дозволить їм провести люстрацію вищезгаданих керівників. А Редакція у свою чергу обіцяє читачам тримати їх у курсі справ.

Тарас Боднар

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності