Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Кличко після “Оглядового” взявся ще за один міст – “Шулявський”

Реконструкція Шулявського шляхопроводу стала скандалом задовго до початку будівництва. За договором між містом і генпідрядником мчати новою розв’язкою машини мали ще у червні, тобто ще 4 місяці тому. 
Великого перекриття проспекту Перемоги у Києві через ремонт Шулявського мосту, яке мало діяти від нуля годин неділі – до 22 години понеділка, не сталося. Мер Кличко запевнив, що до переміщення секції все ще готуються. Поки перенесли на день. Тому рух проспектом Перемоги перекриють лише в понеділок опівдні. 5c8ff28b5866b

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко видав розпорядження, яким визнав минулорічний проєкт реконструкції Шулявського шляхопроводу недійсним. Новий перезатверджений проєкт збільшив кошторис робіт до 1,5 мільярдів гривень.

У конструктивному плані перезатвердженому проекті нічого не змінилось, зміни стосуються вартості споруди. Квадратний метр Шулявського шляхопроводу один із найдорожчих у світі – 700 метрів коштують 1,5 мільярда.

Якщо кошторис мосту помножити на довжину, ширину, конструктивну схему порахувати в тисячах кубах бетон, в метражі мережі в погодинній оплаті праці – 700 метрів – один мільярд гривень. Якщо ви порівняєте з ринковою ціною в Китаї, Британії і Туреччині, то знайдете, що вартість одного погонного метру не може дорівнювати вартості трикімнатної квартири в цьому будинку“, – каже експерт з державного управління та містобудування Віктор Глеба.

У вересні НАБУ зобов’язали розслідувати можливу корупцію під час спорудження Шулявського шляхопроводу депутати Київради віднесли до НАБУ заяву про злочин. За їх версією, схема розкрадання проста: спочатку містобудівна рада погодила відверто занижений бюджет реконструкції на 400 мільйонів гривень. Далі відбувся тендер. Його виграла компанія з орбіти скандального забудовника Максима Микитася на 600 мільйонів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИВідкритий напередодні у Києві оглядовий скляний міст тріснув, не витримавши “дикунів-стрибунів”

Більш як рік тому мерія провела конкурс. І відремонтувати Шулявський шляхопровід за 600 мільйонів гривень взялася компанія друга мера Києва  Максима Микитася. Але гроші закінчилися тільки на половині ремонту. Тому цього тижня Віталій Кличко своїм розпорядженням підняв вартість робіт до мільярда гривень.

Хто ж так прорахувався, і куди витекли гроші?

Так ЗМІ натрапили дуже цікавий документ про людину, яка продає будівельникам труби дорожче в чотири рази.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Столичні будівельники переконані, що це все коштувало в межах 200 мільйонів гривень, але аж ніяк не 600. Той самий документ – ухвала суду, де слідчі Національного антикорупційного бюро розписали злочинні дії тих, хто сидить у високих кабінетах столиці.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності