Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Кличко та Порошенко – новий політичний тандем

klichkoiporoshenkoДослідження зафіксували тектонічний злам, що стався в опозиційному середовищі. Майдан розставив все по своїх місцях. Зокрема, істотно зміцнилися позиції Віталія Кличка і Петра Порошенка, які стали лідерами симпатій в протестному середовищі серед політиків. Логічний хід – їх підсумувати, зауважує інтернет-видання «Лівий берег». Підсумувати за допомогою створення тандему: Кличко – Президент, Порошенко – Прем’єр. У форматі тандему провести виборчу кампанію. Одним з головних акцентів самої кампанії зробивши зобов’язання повернутися до Конституції зразка 2004-го. Подібний сценарій має низку переваг. Зокрема, президентському потенціалу Кличка підтримка досвідченого управлінця Порошенка допоможе вирішити кадрові питання. Однак, подібний тандем навряд чи благословить Юлія Тимошенко. Адже це означатиме «злив» нею Арсенія Яценюка. Разом з ним – власної партії «Батьківщина». Хоча саме союз Порошенка з Кличком може бути запорукою якнайшвидшого звільнення Тимошенко.

Євромайдан нині не має іншого вибору, як перетворитися на громадський рух. Однак, на думку експерта «Української правди», Майдан спробують «осідлати» політики і зробити з нього ще одну партійну чи припартійну структуру. Що містить загрозу розколу для протестного руху. А розкол – надто велика розкіш. Взагалі, експерт вважає, що Майдан мав би стати чимось на зразок ракетоносія, який виводить супутник на орбіту – а потім відпадає за непотрібністю.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності