Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Коли ФОП звільняється від сплати ЄСВ, – судове рішення

Суд дозволив ФОПам, котрі не отримують доходу, не сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Відповідно до рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду (справа № 340/453/19) від 23 травня 2019 року, фізичні особи-підприємці на спрощеній системі оподаткування при неотриманні доходу (що не здійснює підприємницьку діяльність), не зобов’язані сплачувати ЄСВ. 746992bd253245a15daa8bd5473969d9

Згідно з Законом “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, єдиний внесок нараховується для платників, (крім ФОПів, котрі обрали спрощену систему оподаткування), на суму доходу, отриманого від їхньої діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць, – йдеться у рішенні суду.

Якщо такий платник не отримав дохід у звітному кварталі, він зобов`язаний визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за мінімальний страховий внесок.

Відтак, у рішенні суду йдеться про те, що вказані платники податків повинні сплачувати внесок у розмірі, встановленому законом, незалежно від отримання доходу. До переліку цих платників податків не відносяться фізичні особи-підприємці, котрі обрали спрощену систему оподаткування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“У фізичної особи-підприємця, яка обрала спрощену систему оподаткування та не отримує дохід (не здійснює підприємницьку діяльність), не виникає обов`язку сплачувати внесок у мінімальному розмірі”, – йдеться у рішенні суду.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності