Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Коли роботодавці збільшують зарплату — експерт

Роботодавці готові збільшити зарплату тільки висококваліфікованим фахівцям чи співробітникам з вузькою спеціалізацією.

Про це розповіла експерт з пошуку роботи компанії Recrut Alliance Ольга Орос.

“Зазвичай збільшують зарплату у кількох випадках. Найпоширеніший – це коли роботодавець запрошує фахівців із компаній-конкурентів. Так шукають менеджерів з продажу, інженерів, технологів. Ідуть на підвищення оплати праці у тому разі, коли запрошують іноземних працівників. Ті претендують за зарплату на міжнародному рівні. Іноді пропонують вищу за міжнародні середньоринкові показники. Іноземних фахівців запрошують тоді, коли в Україні таких немає. Нещодавно шукали іноземного хірурга, який міг би працювати з унікальним обладнанням”, – говорить експерт.

За даними порталу Rabota.ua, з початку року роботодавці почали пропонувати меншу зарплату покоївкам, складським робітникам і вантажникам. Зарплата нянь та вихователів ніяк не змінилася. На інші професії пропозиції із оплати праці дещо зросли.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Одна з причин повільного зростання заробітних плат – те, що більшість із них лишаються в тіні. Роботодавці просто не оголошують, скільки готові платити на тій чи іншій вакансії”, – підсумовують аналітики порталу Rabota.ua.

На суттєве підвищення зарплати можуть розраховувати фахівці тих галузей, які активно розвиваються.

“Там іще немає достатньо фахівців. Працедавці зацікавлені знайти і втримати хорошого спеціаліста в Україні. Таких найбільше серед програмістів. Щоб отримувати більше, інженери й медики готові їхати за кордон. Там мають вдвічі або втричі вищу зарплату, ніж в Україні. Стосовно низькокваліфікованої праці, то тут ринок пропонує роботодавцеві широкий вибір. Навряд чи реальні зарплати дійсно зменшилися”, – каже Ольга Орос.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності