Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Коли у Чехії прощалися з карантином, в Україні уряд анонсує “комендантський час” та підвищені штрафи за відсутність масок

У той час, коли центрі Праги на знаменитому Карловому мосту чехи провели вечірку під назвою “Прощання з коронавірусом”, накривши 500-метровий стіл, за яким ділилися їжею та напоями, що вони принесли з дому, в Україні прем’єр Шмигаль анонсував введення комендантського часу для громадських закладів, а міністр юстиції Малюська 1 липня домігся погодження уряду на штрафи за відсутність масок.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: ЧЕХІЯ БІЛЬШЕ НІКОЛИ НЕ ВВЕДЕ КАРАНТИН, — ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР. А ЩО В УКРАЇНІ?

У цей же час Денис Шмигаль анонсував в Україні запровадження “комендантського часу” – заборону роботи громадських закладів після 22 год.. Зі слів прем’єра виходить, що до в 21:45 год  в кафе і ресторанах коронавірусу нема, а вже в 22:15 – він відкілясь з’являється і починає заражати усіх підряд. Пересічні українці коментують, що у мера Києва Віталія Кличка з’явився конкурент по геніальності думок.

А сьогодні, у середу 1 липня, Кабінет міністрів України встановив штрафи за перебування громадян в громадських місцях і громадському транспорті без захисних масок. Ініціатором пропозиції став ще один гігант думки – міністр юстиції Денис Малюська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: РУКАВИЧКИ СКАСУВАЛИ І МАСКИ ТЕЖ ПОДЕКУДИ ВІДМІНИЛИ, – ЗАММІНІСТРА ЛЯШКО

«Встановлюємо спеціальну відповідальність за не носіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будівель, споруд та громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян в зазначені приміщення тільки при наявності масок» , – сказав Малюська.

За словами міністра, штрафи для фізосіб будуть «порівняно невеликі – трохи менші штрафів, які зараз передбачені загальними правилами карантину». Для юридичних осіб суми будуть більше – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: ЄВРОПА ПЕРЕГРАЛА УКРАЇНСЬКОГО ПРЕМ’ЄРА, – КОГО ВПУСТЯТЬ ДО ЄС, А КОГО – НІ?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, столична влада прийняла рішення про посилення протиепідемічних заходів в Києві через зростання випадків зараження коронавірусів. Зокрема, обмежать час роботи закладів громадського харчування та проведення масових заходів, зокрема весіль та поминок. А в цей же час у курортному Трускавці 1 липня дозволили роботу санаторіїв та ресторанів у приміщеннях.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: ЧОРНІ ЛІСОРУБИ МОЖУТЬ СПАТИ СПОКІЙНО, – ПРЕМ’ЄР ЗВИНУВАТИВ ОПАДИ У НАСЛІДКАХ ПОВЕНЕЙ

І після такого спробуй бути тут мудрим“, – кажуть люди.

СКРІН: самий популярний сьогодні у соцмережах жарт, а можливо і не жарт?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності