Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Комісія по корупції обурена неявкою Яресько

Розслідування парламентом багатомільярдних зловживань Кабміну, озвучених в звіті екс-глави Фінінспекції Миколи Гордієнка, схоже, «заштопорилося».

Міністр фінансів, до якої у парламентської робочої групи є ряд питань, знову не прийшла не засідання. Депутати зажадали від прем’єра розібратися з підлеглою.

Не встиг в Раді відлунати гімн, як до журналістів виходить Олег Осуховський. Розповідає – що зробила робоча група, яка розслідує зловживання Кабміну. І чому його днями посунули з посади голови.

«Це було зроблено, щоб я як голова групи не прозвітував перед українським парламентом щодо корупційних злочинів в сьогоднішньому уряді», – говорить Осуховський, член робочої групи ВР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Засідання перенесли на наступний день, але й наступного дня в зал, де зазвичай збирається група, дійшла лише половина депутатів. Кворуму не було знову.

У залі – дисциплінований Микола Гордієнко, заступник міністра АПК та представники Нацбанку. Глава НБУ – у відпустці. З Генпрокуратури і Фінінспекції – нікого. З зернової корпорації і Родовідбанку – теж. Вже вдруге підряд не з’являється і міністр фінансів Наталія Яресько, хоча саме її звіт – перший в порядку денному!

«Пані Яресько знайшла час прийти на урочисте засідання в Верховну Раду, але не знайшла час прийти на засідання нашої групи. «Родовід» по телефону відповів, що вони не можуть з’явитися, тому що Мінфін забороняє їм нам звітувати», – говорить Борислав Береза, народний депутат, голова робочої групи ВР.

«Робоча група не має відповідних повноважень, щоб запрошувати прокуратуру або слідчі органи. Ці повноваження можна отримати тільки, якщо ВР прийме закон про тимчасові слідчі комісії», – говорить Павло Костенко, народний депутат, член робочої групи ВР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законопроект в Раді давно зареєстрований. І депутати вирішують у вівторок нагадати про нього – щоб замість малорезультативної робочої групи швидше створити більш ефективну ТСК. А поки – просити спікера – продовжити повноваження групи до 2 червня.

«Звернутися до прем’єра, щоб він вплинув на своїх підлеглих. Ми намагаємося відповісти суспільству, є корупція чи ні. Але коли нас ігнорують, ми розуміємо, що, певно таки, вона є», – вважає Борислав Береза.

Якщо міністри не прийдуть і наступного разу – депутати погрожують вимагати від ГПУ – привернути прогульників до кримінальної відповідальності – за перешкоджання роботі. Чергове засідання призначили на цей вівторок, 12 травня, – на 6 вечора.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності