Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Компанія з Кіпру буде видобувати золото в Україні

Зареєстрована на Кіпрі компанія Avellana Gold отримала три ліцензії на розвідку і видобуток поліметалічних руд в Західній Україні. Американські представники компанії і Державна служба геології та надр провела офіційну зустріч для обговорення основних умов співпраці й отримання гарантії її довгостроковості. Про це повідомляє прес-служба українського відомства.

Передбачається, що це буде перший індустріальний проект такого високого рівня з підземного видобутку металів. Як зазначено, компанія згодна інвестувати приватний капітал, довести проект до конкуренції і дати старт в терміни обумовлені ліцензійними умовами.

«Від держави ми хотіли б отримати тільки дві гарантії. Перша: сигнал, що країні дійсно необхідний великий проект з видобутку і збагачення поліметалічних руд та, друга — гарантія того, що ліцензійні умови та регуляторні правила у сфері надрокористування будуть стабільними при реалізації проекту», — сказав глава компанії Avellana Gold Браєн Севідж.

Керівник Держгеонадр Микола Бояркін повідомив, що це один з дуже важливих якірних, до реалізації якого служба йшла не один місяць. «Одне з наших завдань — це включення його в перелік базових на рівні інвестиційних проектів країни», — зазначив чиновник.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За умови успішної реалізації українська сторона розраховує на запуск ще 2-3 конкурентоспроможних проектів, які мають свої аналоги в Канаді, Австрії, Африці. Згідно з інформацією на сайті компанії, вона зареєстрована на Кіпрі і займається придбанням, розвідкою і розробкою мінеральних ресурсів, у першу чергу, в Україні та сусідніх країнах Східної Європи. Детальних даних про роботу компанії немає.

Компанія має намір розвивати Мужіївське, Берегівське та Квасівський родовища, які містять золото, срібло, свинець і цинк.
Українське представництво Avellana Gold очолює Микола Гожик, який раніше був головним інженером ТОВ «Закарпатполіметали», директором ТОВ «Сауляк». Він брав участь в оцінці резервів Мужіївського золото-поліметалічного родовища, Тарасівської титано-цирконієвого родовища, золоторудного родовища Сауляк.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності