Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КОНОПЛЯНА МІЛІЦІЯ

У Черкаській області співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками прокуратури викрили діяльність двох правоохоронців, які підозрюються в перевищенні службових повноважень та незаконному збуті наркотиків.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

– За наявною в регіональному управлінні СБУ інформацією співробітники одного з райвідділів міліції організували незаконні оборудки з наркотичними речовинами, аби згодом затримувати покупців наркотиків «на гарячому» і в такий спосіб підвищувати показники своєї професійної діяльності, – розповіли в СБУ.
Задокументовано факт реалізації за такою схемою особливо небезпечної наркотичної речовини – канабісу.
Співробітників міліції затримано, їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 365 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, що напередодні в Івано-Франківську теж затримали міліціонера за аналогічний злочин (за неофіційними ж даними по справі проходять щонайменше дев’ять прикарпатських правоохоронців).
Докладніше: У п’ятницю, 22 травня, працівники Служби безпеки України затримали в Івано-Франківську працівника міліції, у якого знайшли 10 кг марихуани та зброю. Про це повідомило джерело у правоохоронних органах.
Інформацію щодо затримання міліціонера підтвердили в СБУ.
«Затриманий – капітан міліції, заступник начальника гаража, тобто господарської частини, – сказав Іван Цвіль, прес-секретар управління СБУ в Івано-Франківській області. – У нього вилучили боєприпаси, зокрема, патрони, а також наркотики. Наразі проводять обшуки».
Як повідомив Іван Цвіль, вилучили кущі коноплі, їх уже відправили на експертизу у науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.
«Поки немає експертизи, ми не будемо офіційно оприлюднювати інформацію, скільки було вилучено наркотиків», – сказав він.
За його словами, у СБУ цілодобово відпрацьовують комплекс заходів із недопущення ввезення зброї із зони АТО в нашу область. Так і «вийшли» на злочинця-міліціонера.
«Працюємо цілодобово у посиленому режимі, щоб мінімізувати перевезення зброї та вибухових засобів, – говорить Іван Цвіль. – Ми отримали інформацію, провели перевірку та встановили, що цей працівник зберігав деякі засоби ураження та наркотики, у власних приміщеннях, не на роботі».
Як повідомив пре-секретар облуправління СБУ, наразі встановлюють походження бойових набоїв.
«Цей працівник був у зоні АТО. Встановлюємо, чи привіз він ці набої звідти», – сказав Цвіль.
Як повідомили у СБУ, міліціонера уже затримали, до завтра мають оголосити підозру. Наразі вирішують, за якою статтею Кримінального кодексу України кваліфікують цей злочин.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності