Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Корабель ВМС Франції “взламав” російську ППО в Криму, – fin de l’amour?

Корабель ВМС Франції атакував російські С-400 в Криму.

Французький військовий корабель «Dupuy de Lome» атакував позиційні райони російських С-400 на території анексованого Криму, здійснивши постановку перешкод на певних частотах. Такі дії з боку Франції є можливими лише в разі перехоплення радіочастот, випромінюваних РЛС С-400, що, ймовірно, означає, що Захід дійсно володіє подібною інформацією після численних польотів в місцях розгортання С-400.

Dupuy de Lome
Фото: Wikimedia

Відомо про те, що дві доби тому французький військовий розвідувальний корабель «Dupuy de Lome» пройшов Босфор і кинувся в центральну частину Чорного моря. Незважаючи на відсутність озброєння у цього корабля, він має потужні радіопередавачі, що дозволяє здійснювати «взлом» радарів противника для подальшої постановки перешкод і встановлення вразливостей засобів ППО ворога.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З урахуванням поточного положення французького військового корабля і його віддаленості від Криму, є дані про те, що військове судно вже почало взаємодію з російськими радарами, однак, за висловленим того дня припущенням аналітиків, була передбачена також і чергова провокація з боку США – американські бомбардувальники можуть спробувати змусити російських військових активувати С-400, що призведе до того, що секретні дані про роботу радарів виявляться в розпорядженні НАТО, що і було зроблено, коли кілька американських бомбардувальників таки пролетіли в супроводі українських винищувачів над Україною…

Як повідомляли ЗМЫ, в кінці минулого тижня два бомбардувальники Boeing B-52H Stratofortress США, здатних нести ядерну озброєння, пролетіли в безпосередній близькості від Криму.

Паралельно їм над Чорним морем, недалеко від узбережжя Криму, були помічені ще три розвідувальні літаки: американські борт радіо-електронної розвідки Boeing RC-135 RiverJoint і патрульний протичовновий літак Boeing P-8A Poseidon, а також британський розвідник Bombardier Global Express Sentinel R.1 .

За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, авіація країн НАТО робить не тільки розвідувальні маніпуляції, але і регулярні польоти з імітацією нанесення ракетних ударів по території Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому частота таких тренувань останнім часом значно збільшилася: тільки з 23 серпня по 2 вересня російська авіація, за даними міністра, не менше 10 разів піднімалася на перехоплення крилатих розвідників.

«Якщо раніше з тією або іншою частотою це була в основному розвідувальна авіація, то зараз почалися регулярні польоти і заходи з тренуванням, імітацією нанесення ракетних ударів, в тому числі із застосуванням великої кількості літаків», – сказав Шойгу в ефірі телеканалу «Росія 24» .

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності