Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Коронавірус уже в Росії , ЄС, Канаді та США, а українці в Китай “на закупівлі” не їздять

На сьогоднішній день хворі на досі невідомий коронавірус, який називають утікачем із однієї із військових баклабораторій, і який викликав епідемію і став причиною сотень смертей у Китаї, вже з’явилися у 8 країнах.1474091557173439392

Офіційно підтверджені випадки впродовж кількох останніх днів зареєстрвані у Франції (16 хворих), Канаді (один хворий) та Росії (шестеро людей). Раніше хворих виявили у Таїланді, Південній Кореї, Японії, США. Загалом хворими є понад 2 тисячі людей. Вірус стрімко поширюється, що викликає занепокоєння у медиків.

П’ятьох із підозрою на атипову пневмонію, яку спричиняє вірус, шпиталізували у російському Іркутську. У Франції одразу в двох містах – у Бордо і Парижі – госпіталізували хворих.

Наразі у Китаї на карантині вже 18 міст, в яких проживає 56 мільйонів людей. А В Гонконгу оголошено надзвичайний стан. З цими містами припинене будь-яке сполучення.

Зауважимо, що львів’янина, який повернувся з Китаю, сьогодні вранці, 27 січня, госпіталізували з підозрою на коронавірус!

Китайські епідеміологи підтвердили, що цей коронавірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Ним хворіють і люди, і тварини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У представництві Всесвітньої організації з охорони здоров’я озвучили базові рекомендації для уникнення зараження невідомим смертельним вірусом:

  • уникати контактів із тваринами;
  • не їсти сире чи погано оброблене м’ясо;
  • уникати контактів із людьми, в яких є ознаки захворювання (особливо з тими, хто повернувся з-за кордону);
  • регулярно та ретельно мити руки;
  • рідше перебувати в людних місцях.

ВООЗ рекомендує медикам усіх держав бути готовими до надзвичайної ситуації.

В Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що створений і почав роботу оперативний координаційний штаб при МОЗ, покликаний не допустити поширення вірусу. До складу координаційного штабу також увійшли представники ДПСУ, МВС України, Держпродспоживслужби та ДМС України.

З сьогоднішнього дня, 26 січня, фахівці санітарно-карантинного підрозділу розпочали перевіряти літаки, які прилітають з Китаю. Пасажирів піддадуть скринінгу з допомогою інфрачервоних термометрів.

Тварини, що ввозяться в Україну, також проходять спеціальний огляд ветеринарних служб. Випадків інфікування тварин зафіксовано не було.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Укрпошта заявила про намір спалювати усі посилки із Китаю, чиїми товарами (підробками) нині переповнено ледь не половина українського ринку.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності