Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Корупційний скандал в коломиї: чемодан «аргументів» спрацював?

12 червня 2013 року на веб-сайті прокуратури Івано-Франківської області з’явилася інформація про викритого у Коломиї хабарника. Через «народне радіо» ще напередодні було відомо: нарешті впіймався Тарас Яворський, заступник і права рука мера Коломиї Ігоря Слюзара.
Очевидно, і до правоохоронців дійшла інформація про те, що прізвисько Яворського – «десятка» – сума, без якої заступник мера навіть розмовляти з тобою не буде. Отож СБУ провела обшук та зафіксувала отримання Яворським хабара у 40 тис. грн. від міського підприємця, а прокуратура розпочала кримінальне провадження за статтею «хабар».
Того ж таки 12 червня під інформацією про Яворського на одному з сайтів з’явився цікавий коментар: «Коломиянин | 12.06.2013 13:30 Все це відбувалось із відома міського голови. Він і його команда (перший зам Яворський Тарас, який є бізнес-партнером голови, а також кум мера-головний архітектор) постійно косили гроші з підприємців. Зараз мер бігає з чемоданом грошей і розказує що все вирішить із сбушниками та прокуратурою і скоро Яворський буде знову на волі) Поживемо-побачимо».
Рівно шість місяців минуло. Яворський на волі. Про судовий розгляд – анічичирк. Що це?! Невже «чемодан» таки був?! Куди подівся? Де він зараз?
Колишні правоохоронці на умовах конфіденційності пояснили: інформація на сайті прокуратури говорить про «розпочате кримінальне провадження». Це означає, що слідчий прокуратури інформацію лише вніс у електронний реєстр досудових розслідувань. Туди потрапляють усі отримані сигнали про можливі правопорушення. Якби прокуратура по-справжньому хотіла розслідувати злочин, наступним кроком мало стати повідомлення Тарасові Яворському про те, що його підозрюють у скоєнні злочину. Після цього справу передали б до суду і там підтримували державне обвинувачення. Та цього не сталося…
Цікаво, скільки там було, у чемодані. Хочеться сказати: панове правоохоронці, наступного разу не продешевіть.

Андрій Дзундза

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності