Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КОСІВСЬКИЙ ХАБАРНИК – ПРОТЕКЦІЯ НАРДЕПА СОЛОВ’Я?

Посадовець, що вимагав хабар на Прикарпатті, – перший заступник голови Косівської РДА Михайло Павлюк. Його спіймали на хабарі у 88 тисяч гривень.

Як повідомляє місцева інформагенція «КУРС», підприємець виконав ремонтні роботи майже на 900 тисяч гривень. Однак через бюрократичні процедури не міг отримати з бюджету кошти за виконані роботи.

За допомогою він звернувся до першого заступника голови РДА. Той обіцяв посприяти за «відкат» у розмірі 10%, тобто приблизно 88 тис. грн. Правоохоронці затримали Павлюка біля його житлового будинку у селі Черганівка та вилучили отримані 28 тис. грн. Ще 60 тисяч підприємець мав віддати пізніше.

На посаді першого заступника голови Косівської райдержадміністрації Михайло Павлюк пропрацював не цілий рік. До того очолював скандальне комунальне підприємство «Маєток святого Миколая» у селі Пістинь, про який «ЗЛ» уже писала впродовж 2013 –2014 рр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Михайло Павлюк двічі обирався депутатом Косівської районної ради. У 2006 р. від блоку «Наша Україна», і очолював постійну депутатську комісію з питань транспорту і зв’язку; а у 2010 році – від «Фронту змін». Та вже невдовзі поміняв партійну приналежність – очолив Косівську районну організацію партії «УДАР», від якого в 2012 р. балотувався № 138 у списку до ВРУ.

Після конфлікту в обласному «УДАРі» у 2014 році між тодішнім очільником обласної організації партії Романом Чернегою та нинішнім нардепом від БПП Юрієм Солов’єм Павлюк підтримав останнього, агітував за нього під час виборчої кампанії до Верховної Ради у 2014 році. За що, подейкують, Соловей і лобіював його на посаду першого заступника голови РДА.
Минулого року Михайло Павлюк балотувався до райради від партії БПП. Однак втретє жителі Косівського району за нього не проголосували, обравши Солов’я.

Наразі першого заступника Косівської РДА Михайла Павлюка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За одержання неправомірної вигоди зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, що минулого року «ЗЛ» вже повідомляла читачів, про те, що співробітники УСБУ в Івано-Франківській області заблокували злочинну діяльність міжнародної організованої групи наркоділків, які створили дві потужні лабораторії в Івано-Франківській та Черкаській областях для продажу наркотиків як в Україні, так і в країнах ЄС. Організатором норколабораторії виявився помічник-консультант народного депутата від БПП Юрія Солов’я – Радиш Григорій Григорович.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сам нардеп підтвердив, що Радиш був його консультантом, але щойно дізнавшись про наркобізнес помічника він одразу його звільнив.

І ось знову така підстава з боку протеже…

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності