Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Кожному зі своїх 15 керівників “Нафтогаз” платить понад 3,5 млн грн на місяць

Вище керівництво Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія” Нафтогаз України “протягом 2018 року щомісяця отримувало в середньому по 3 млн 787 тис гривень виплат за місцем роботи. Ці суми включали в себе заробітну плату і потокові премії. Про це свідчать дані фінансової звітності, проведення незалежним аудитором “Делойт енд Туш ЮСК”. Файл звіту розміщений на офіційному сайті НАК “Нафтогаз України”.630_360_1555501610-900
У документі, зокрема, зазначається, що протягом 2018 року середня чисельність провідного управлінського персоналу на чолі з головою правління НАК “Нафтогаз України” Андрієм Коболєвим становила 6 членів правління і 9 директорів напрямків. У 2018 році сума грошових компенсацій, яка була включена до складу адміністративних витрат на цих осіб, становила 681 млн 736 тис грн. Тобто на оплату роботи кожного з 15 топ-менеджерів Нафтогазу в середньому було витрачено по 45 млн 499 тис грн на рік. В місяць ця сума становить 3 млн 787 тис грн на кожного начальника.

Слід зазначити, що це середня сума зарплати кожного з 15 топ-менеджерів Нафтогазу в 2018 році. Але зарплату, премії і бонуси їм нараховують індивідуально виходячи з посади і умов контракту.

9768379675

Скрін з Фінансового звіту НАК Нафтогаз України за 2018 рік

Скільки грошей реально отримує на руки Андрій Коболєв невідомо. Свою зарплату він засекретив і на запити не відповідає. Він також не подав декларацію про доходи як керівники інших держкомпаній.

Зарплата Коболєва вища, ніж у керівників енергетичних компаній країн Євросоюзу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИВ українських містах люди на знак протесту починають палити платіжки за постачання газу

У 2018 Андрій Коболєв отримував більше 1 млн гривень бонусів за кожен робочий день – вони не входять в зарплату або премію і нараховані Наглядовою радою за Стокгольмський арбітраж.

Нагадаємо, що 17 січня президент Володимир Зеленський заявив, що хоче дати ще один шанс уряду Олексія Гончарука, який написав заяву про відставку, з дорученням вирішити питання високих зарплат в міністерствах, відомствах і державних компаніях. За 2 тижні після цього Прем’єр-міністр так і не показав результату вирішення даного питання.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності