Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Крах Абдуліної


Висловлювання солістки Національної опери Катерини Абдулліної про “бидлячі українські школи” у самому театрі вважають неприпустимим.

Нагадаємо, в ніч на п’ятницю в українському сегменті соціальної мережі Facebook поширився скріншот з коментарем солістки Національної опери Катерини Абдулліної в одному з обговорень на тему російської мови. У ньому зокрема йшлося:
“Да вобщем-то контингент родителей и детей резко отличается от быдлячих украинских школ… Я рада, что моя дочь учится среди морально здоровых детей. А не среди быдла”, – резюмує співачка.
Пізніше і коментар, і навіть профіль співачки на Facebook були видалені.

“Людина, що працює в Національному оперному театрі, не має права так висловлюватися, і навіть так думати , – заявив головний режисер театру Анатолій Солов’яненко в ексклюзивному коментарі LB.ua.
“Вона живе і працює в Україні, її робота оплачується українською культурою і українською державою”, – сказав режисер.
На думку Анатолія Солов’яненка, працювала б Абдулліна у Великому театрі в Москві, або ж у Віденській опері, її кар’єра після подібних висловлювань була б поставлена під загрозу.
Разом з цим, Національна опера, за словами головного режисера, буде шукати законні способи застосувати санкції проти Абдулліної, аж до звільнення з театру.

“Але я вважаю, що після таких заяв вона повинна сама прийти і написати заяву про звільнення” , – говорить Солов’яненко.
“Вона не має морального права працювати в Національній опері України”, – підсумував він.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності