Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

КрАЗ боргує 40 млн. по зарплаті, – уряду вітчизняний виробник не пріоритети?

Борги підприємства по зарплаті сягнули 40 мільйонів гривень, у перспективі — припинення діяльності. На ПрАТ “АвтоКрАЗ” найближчим часом плануються значні скорочення працівників. 

Борги підприємства по зарплаті сягнули 40 мільйонів, у перспективі — припинення діяльності, планують значні скорочення. Про це журналістам розповів фінансовий директор підприємства Дмитро Новицький під час засідання комісії з питань погашення заборгованості зарплати, пенсій, соціальних виплат міськради, що відбулося 4 червня.

Заборгованість підприємства — левова частка всієї міської заборгованості працівникам, яка складає 45 мільйонів.

 — На жаль, оптимістичних очікувань у нас немає. Я думаю, якщо ми зараз переслідуємо мету не лише зафіксувати цю заборгованість, а виробити якісь заходи, то потрібно державі і службі зайнятості готуватися до того, що на “АвтоКрАЗі” буде дуже великий потік на біржу для отримання допомоги. Ми очікуємо значне скорочення, – заявив Дмитро Новицький.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, порушена справа про банкрутство ПрАТ “АвтоКрАЗ”, триває процедура управління майном (вона передбачає заходи з відновлення платоспроможності боржника), процедура ліквідації не призначалася. Фінансовий директор підприємства заявив, що перспектива не є оптимістичною і заходи, які зараз вживаються, не приведуть до завантаження підприємства. І в подальшому – перспектива припинення діяльності підприємства, щоб не нарощувати заборгованість і не створювати проблеми людям.

Машини нікому не потрібні, — констатував Дмитро Новицький. Проте наразі офіційно про скорочення державну службу зайнятості ще не повідомляли, сказав він та запевнив, що попередньо підприємство проведе консультації зі службою зайнятості та буде “відповідально вирішувати питання про заборгованість”. Скільки працівників і з якого місяця планується скоротити, керівник не уточнив.

Зараз на “АвтоКрАЗі” працюють понад дві тисячі працівників. Ольга Усанова, заступник міського голови Кременчука, повідомила, що підприємство робило невеликі виплати у січні, лютому та квітні, проте заборгованість при цьому не скоротилася, а зросла.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності