Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Криївка Тягнибока

t6Спочатку Олег Тягнибок вирішив показати журналісуту видання «Корреспондент» будинок, в якому він народився, провів дитинство і юність.

«Он там, на вулиці Староєврейській, я народився. Ми жили в тому будинку на третьому поверсі, я його пам’ятаю, тому що деколи викидав іграшки з вікна прямо на проїжджу частину. А ось цією вулицею я ходив до школи…», – розповів Тягнибок.
Після цього лідер «Свободи» повів журналіста до збудованої ще австрійцями будівлі в центрі Львова, якій близько 100 років – тут знаходиться львівська квартира Тягнибока. Як пише журнал, приміщення, яке cімейство займає з 1977 року, – це квартира площею 116 кв. м, що складалося з чотирьох кімнат, санвузла, комори.
А кілька років тому політик розширив площу квартири, приєднавши приватизований родиною підвал. Видання зазначає, що документи на розширену квартиру поки оформляються. Таким чином, з’явилися ще три кімнати.
А колись, після пожежі (у 2002 р.), Олег Тягнибок вісім років робив ремонт цієї квартири, і з них чотири роки його сім’ї довелося прожити в квартирі матері політика. За його словами, після того, як опинився за бортом парламенту, починаючи з 2006 року, він почав отримувати зарплату у  «Свободі». «Тоді партія вирішила виплачувати мені зарплату – 15 тис. грн., стільки, скільки я отримував як народний депутат. Я не прибідняюся і ніколи не прибіднявся. Все залежить від людини. Якщо у неї великі запити, тоді і грошей їй завжди буде мало», – заявив політик.
Після пожежі Тягнибок, заплативши приблизно 30 тис. грн., приватизував приміщення, яке розташоване під квартирою. Найбільша кімната – вітальня. «Корреспондент» пише, що вона добре обставлена: класичні м’які меблі, коричневий шкіряний диван, плазмова панель, камін.
Сьогодні в квартирі націоналіста, пише «Корреспондент», є навіть їдальня з величезним овальним столом та 100-річним буфетом ручної роботи, а також кабінет господаря з десятками старих видань вздовж стін…
Опозиціонер також розповів журналісту і про свою київську чотирикімнатну квартиру площею 96 кв. м, розташовану на Осокорках. Її Тягнибок отримав на початку 2000-х, будучи народним депутатом, після чого приватизував.

P.S. Цьому ж виданню Тягнибок зізнався, що за 15 років у політиці змінив 7 авто. Наразі лідер ВО «Свобода» їздить на Toyota Sequoia 2008-го року вартістю $65 тисяч (хоча декотрі видання сьогодні стверджують, що у лідера «Свободи» таких автомобілів аж три, принаймні його бачили на стількох авто цієї ж марки з різними номерними знаками).
У 1998 році під час своїх перших виборів у Верховну Раду Тягнибок їздив на BMW-«трьошці» заднього приводу, яка належала вітчимові.
Наступним авто Тягнибока став семирічний Volkswagen Passat В4.
А у 2001- му «свободівець» пригнав з Німеччини BMW 7-ої серії з білим шкіряним салоном і навіть з телефоном. Він став першим особистим автомобілем політика.
Продавши «побиту» іномарку, політик купив повнопривідний Mitsubishi Pajero Sport (щоправда, довший час Тягнибок пояснював соратникам, що авто йому надав у користування «товариш», так само як сьогодні коментує у себе Toyota Sequoia – ред.).
У 2004-му взяв у кредит Toyota Prado, а за нею – Land Cruiser 200, щоправда, теж у кредит.
(В ці ж роки Олега Тягнибока також часто бачили розсікаючим по Україні на чорному мікроавтобусі Volkswagen Transporter з розкладним диваном, з зручними м’якими кріслами і робочим столом та телевізором всередині. Хоча це теж, мабуть, був партійний автомобіль чи одного з чисельних багатих «товаришів»? – ред.).
За чотири роки, продавши позашляховик, придбав Toyota Sequoia 2008 року вартістю $65 тисяч.
Дружина ж Олега Тягнибока їздить на Toyota RAV-4, але авто не належить їй особисто.
«Іноді навіть сплю у Toyota Sequoia, розклавши крісла, – тому і потрібна машина великих розмірів. А Toyota RAV-4 – це сімейний автомобіль, хоча і не наш особистий. Але щоби до нас не було претензій, я вніс його у декларацію. Задля принципу», – коментує лідер ВО «Свобода».
Р.Р.S. Тому не дивно, що після подібної інформації у вітчизняних і зарубіжних ЗМІ, згідно з результатами соціологічних опитувань агенції «Фама», за період між груднем 2012 року і жовтнем 2013 партія ВО «Свобода» втратила у Львові 18% потенційних голосів (хоча мабуть такий скачок рейтингу стосується не тільки Львівщини і Галичини в цілому, а й інших регіонів України). Якщо торік у грудні за неї на виборах до міської ради готові були голосувати 38,8% львів’ян, то в жовтні цього року – лише 20,8%. Однак, попри таке зниження, «Свобода» наразі залишається лідером політичних симпатій львів’ян.

За матеріалами видання
Корреспондент

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності