Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

ВПІЙМАЛИ АВТОЗЛОДІЯ
Автомобіль марки «ВАЗ-2114», про зникнення якого повідомив 25-річний власник, мешканець Івано-Франківська, перебував у розшуку недовго.
У міліції заявник розповів, що увечері 15 серпня залишив свій легковик біля стадіону «Рух», що по вулиці Чорновола, а сам сидів у «літнику» з товаришами. Коли чоловік відлучився на кілька хвилин у вбиральню й повернувся, то його знайомого з подругою не було. З сумки пропали ключі від машини, як і сам автомобіль.
Автомобіль із механічними пошкодженнями працівники міліції виявили в Коломийському районі. Зловмисника в салоні не було. Як виявилося, 24-річного викрадача транспортного засобу раніше судили за злісне хуліганство.
За цими фактом розслідується кримінальне провадження, а також правоохоронці перевіряють його на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

НЕБЕЗПЕЧНА ПОКРІВЛЯ
Вітер, котрий звіявся минулого тижня, 20 серпня, в обідню пору в Івано-Франківську, ледь не став причиною загибелі 48-річного чоловіка. Прикрий випадок стався по вулиці Василіянок. Людині у голову на великій швидкості впав шматок бляхи. Листовий метал прошив шкіру голови, не зачепивши черепа, і застряг там. Очевидці одразу ж викликали медиків та рятувальників.
Як повідомляє прес-служба управління ДСНС України в області коли працівники пожежно-рятувальної служби прибули на місце події, потерпілий був уже кареті швидкої невідкладної медичної допомоги, де йому вкололи знеболювальне та зробили перев’язку. Чоловіка потрібно було транспортувати до медичного закладу, однак з таким великим листом металу у голові це було небезпечно.
Рятувальники за допомогою бензоріза відрізали зайві шматки бляхи, після чого потерпілого було доставлено в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню.

СІКОРА – продовження
Цікаво, а водночас і зовсім не дивно, що мати і брат калушанина Андрія Білика, госпіталізованого з важкою травмою голови, звинувачують у нападі сина нардепа Сергія Сікору, адже як підказує досвід, діти високопосадовців майже завжди ні причому…
Так за словами матері Андрія Руслани Білик, її син втрутився у конфлікт і намагався не дати втекти хулігану, що погрожував людям, але отримав від того сильний удар в голову, імовірно, руків`ям пістолета. Син у важкому стані з черепно-мозковою травмою перебуває в лікарні.
«Протягом тижня стан дуже важкий, високий тиск, і немає ніякого покращення», – розповідає мати.
Свідки події начебто впізнали у нападнику сина нардепа Ольги Сікори Сергія. Родичі потерпілого звернулися до калушан, які могли бути очевидцями сутички й знімали її на відео, з проханням надати запис і допомогти добитися правди і справедливості…

ЧЕРГОВЕ ЖАХЛИВЕ ДТП
НА ПРИКАРПАТТІ
Жахливе ДТП сталося минулого тижня поруч обласного центру Прикарпаття. Так між Івано-Франківськом та Тисменицею пізно ввечері під колесами «Опеля» загинули мама з сином-інвалідом.
63-ти жінку та її 37-ми річного сина-інваліда. На неосвітленій ділянці дороги водій їх не помітив. Після удару водій протягнув тіла постраждалих ще кілька десятків метрів. Обидвоє померли на місці. Водій іномарки не постраждав. Очевидці, які вийшли із ресторану неподалік, кажуть, що почули глухий звук. Водій, за їхніми словами, був тверезий, з ним були жінка і дитина.
В ДАІ припускають, що загиблі намагалися перейти дорогу у невстановленому місці. Рухалися до ресторану, ймовірно, присити милостиню. Оскільки інвалідний візок не був обладнаний світлоповертачами, водій не помітив його на темній дорозі.
За фактом дорожньо-транспортної пригоди розпочато кримінальне провадження. Водій пройшов медичне освідчення. Алкоголю в його крові експерти не виявили. Попри це, йому загрожує кримінальна відповідальність. Та до 10-ти років позбавлення волі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

РЕКТОР ТЕЖ «ХОВАЄТЬСЯ» НА БУКОВЕЛІ
Також нещодавно вітчизняні ЗМІ повідомили про те, що вони скандально відомого розшукуваного українськими спецслужбами екс-ректора Петра Мельника у фаст-фуді на ТБ «Буковель»…
З їх заяв екс-ректор Податкової академії Петро Мельник, якого звинувачують у хабарництві, ще нещодавно знаходився на Буковелі, де його помітив кореспондент видання «Вести недели».
Відпочивав опальний ректор не сам, а в супроводі двох дам – брюнетки років 30–35 і трішки старшої блондинки, а також ще однієї молодої людини. Сам Мельник намагався не світитися, прикриваючись на вулиці червоною кепкою.
Кореспондент «Вестей» помітив екс-ректора, коли той обідав біля підніжжя гори Буковель в кафе з вельми демократичними цінами і сервісом – тут самообслуговування, а обід обійдеться не більше 100 грн на людину. Філіжанка кави, наприклад, коштує 12 грн, шматок торта 18–20 грн, котлета – 25 грн.
Мельник чекав біля столика, поки його дами набирали їжу і розплачувалися. Обід складався з першого, м’яса з гарніром, булочок і мінеральної води.
Зараз в комплексі Буковель багатолюдно, всі заклади і готелі забиті. Ціна стандартного номера за 10 ночей варіюється від 2,5 тисячі до 54 тисяч, це ненабагато більше, ніж торік.
«Крім постійних клієнтів збільшилася кількість гостей зі сходу, приїжджають на тиждень, потім залишаються. Кажуть, звичайно, про війну. Є й росіяни, які і раніше приїжджали, але їх менше, ніж у попередні роки. Вони, хоч і лають українську владу між собою, але поводяться скромно», – розповіла господиня одного з готелів на Буковелі.
За даними «Вестей», в самому елітному місці Буковеля є будинок кума Мельника, екс-генпрокурора Святослава Піскуна, цей будинок він намагався продати торік, але не зміг. Не виключено, тут і відпочивав екс-ректор.
Сьогодні декотрі ЗМІ уже переконують українців, що екс-ректора тут і затримали…
Але офіційний Київ допоки мовчить…
Нагадаємо, Петра Мельника в травні випустили з Лук’янівського СІЗО під 609 тис. грн застави. До цього він був під домашнім арештом, але втік в Америку. Його адвокат Сергій Лапутько розповів «Вестям», що наступне засідання у справі екс-ректора відбудеться 3 вересня.

За матеріалами вітчизняних ЗМІ

ЗАМАХ НА СИНА НАРДЕПА ЧИ ПІАР НА ПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ?
Минулого тижня чи не всі прикарпатські і частково загальнодержавні ЗМІ майже одночасно взвили про напад, скоєний в місті Калуш на одного мешканця міста. І якщо б ним виявився просто пересічний громадянин, про цю подію, мабуть, ніхто б і не згадав (за винятком міліцейських зведень, хоча і це ще під сумнівом), якби потерпілим не виявився син нардепа від цього округу Ольги Сікори.
У ніч на неділю, 17 серпня, поблизу нічного магазину «Водограй» у Калуші троє осіб (за підозрою, у нетверезому стані) скоїли напад на сина народного депутата України Ольги Сікори.
Так за попередніми даними, вчинення злочину «пов’язують з державною та громадською діяльністю нардепа Ольги Сікори», повідомляє місцеве ФМ-радіо «Шанс»!!!
«Від отриманих тілесних ушкоджень син нардепа перебуває в лікарні. За попередньою інформацією медиків, для його реабілітації потрібні дві операції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України.
Один з нападників теж перебуває в лікарні».
За повідомленням ФМ-радіо «Шанс», його нібито неодноразово провідував колишній нардеп від Партії регіонів Володимир Личук.
За словами Ольги Сікори, вона вже отримала кілька дзвінків з пропозицією вирішити дане питання у фінансовому плані.
Нині, як твердить народний депутат, справа перебуває на контролі Генеральної прокуратури, тому вона висловила прохання не коментувати і не публікувати неперевірену інформацію.
Ольга Сікора також звернулася до Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури України та голови Верховної Ради України з приводу її особистого захисту та захисту членів її родини.
Офіційної заяви на сайті Ольги Сікори поки що немає.
Слід нагадати, що ТРК «Шанс», до складу якого входить ФМ-радіо з аналогічною назвою, про яке згадується вище, раніше належала саме Ользі Сікорі.
Остап Сливка

ТІКАЮТЬ БАНКІРИ І ГРОШІ. ХТО З КИМ?
Україну накрила нова хвиля банківських шахрайств – фінансисти крадуть депозити населення і пускаються на втьоки. «Востаннє таку активізацію можна було спостерігати в 2008-му, тоді теж було багато кримінальних справ стосовно злодійкуватих банкірів.
І ось зараз: тільки за останні два тижні до нас звернулися потерпілі клієнти двох великих банків. В одному випадку, мова йшла про київські філії фінустанови, а в іншому про відділення в Чернівцях. Було викрадено 50 млн. грн і $4 млн., відповідно за наявними даними. Сукупно поки відомо про 90 постраждалих вкладників», – розповів старший партнер адвокатської компанії «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець.
Сплеск банківської злочинності підтверджують і інші адвокати. «З одного боку, позначаються недоліки в управлінні нашими банками і системах безпеки. А з іншого – текучка кадрів, яка останнім часом досягла в фінустановах просто неймовірних обсягів і перетворилася на потоки Нілу», – зазначила юрист ЮФ «Астерс» Вольга Шейко. Наклала відбиток на галузь і хвиля покупок і злиттів банків. «Під час об’єднань структур з’являються проломи в обліку і звітності по фінансових потоках, бланків, печаток, штампів. До того ж співробітники, які розуміють, що їм важко буде втриматися на своїх посадах, починають шукати шляхи, як «компенсувати можливі втрати», – пояснила партнер адвокатського об’єднання «СК Груп» Юлія Курило.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ХТО ПЕРЕХОВУЄТЬСЯ
НА «ПРИВАТІВСЬКОМУ «БУКОВЕЛІ»?
ГПУ затримала Кубіва в Буковелі
Колишній глава Нацбанку Степан Кубів на минулому тижні був затриманий в одному з елітних санаторіїв Буковеля і доставлений до Києва для проведення слідчих дій по кримінальній справі про зловживанню службовим становищем. Про це стало відомо з джерела в Генпрокуратурі.
У Генпрокуратурі наголошують, що Кубіву не одного разу висилали повістки на допити, проте він жодного разу не прийшов і деякий час переховувався в Європі (журналісти його неодноразово фіксували під час «допінгу» по елітних женевських і цюріхських бутіках у Швейцарії з… його колишньою секретаркою. Пізніше екс-глава НБУ повернувся в Україну, де слідчі і затримали його.
Нагадаємо, проти Степана Кубіва порушено кримінальну справу за зловживання службовим становищем. Про це раніше повідомляло джерело в Генпрокуратурі. Йдеться про махінації глави НБУ під час проведення рефінансування банків. В ГПУ відзначали, що в рамках широкомасштабної програми з підтримки вітчизняного банківського сектора, жорстоко постраждалого від фінансової кризи, Кубів запропонував освоїти перші чотири мільярди гривень своїм колегам і давнім друзям: Олегу Бахматюку (банки VAB і «Фінансова ініціатива») і Миколі Лагуні («Дельта-банк «). Кубів знав про те, що МВФ вимагає від України відпустити гривню у вільне плавання, що означало б її різку девальвацію. Тому той, хто був заздалегідь поінформований про прийдешнє обваленні національної валюти і мав на достатньому обсязі вільні кошти, отримував унікальну можливість отримати надприбутки, граючи на купівлі-продажі. В ГПУ є інформація про те, що за надання даної інформації Кубів зажадав 25% від офіційного обсягу виділеного рефінансування, тобто, один мільярд гривень.
Банки отримали від НБУ мільярди на рефінансування і тут же пустили їх на покупку долара, курс якого всього за пару тижнів побив усі рекорди, досягнувши позначки в 12 грн/$ 1 (зростання майже 50%).
Нацбанк – головний фінансовий регулятор – фактично самоусунувся від участі в процесі, не намагаючись врятувати національну валюту. Левова частка грошей, виділена НБУ на рефінансування банків, дісталася «Приватбанку», власником якого є нинішній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський. В результаті з 101 279 000 000 грн, виділених Нацбанком до середини червня на рефінансування, 20 188 000 000 грн. дісталися «Приватбанку». Понад 10 мільярдів «освоїв» «Дельта-банк», 3,45 млрд. грн – банк «Фінансова ініціатива» та 480 млн. грн. – «VAB Банк».
ГПУ вбачає в розподілі рефінансування ознаки зловживання службовим становищем і корупції. Ведеться слідство.

За матеріалами вітчизняних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності