Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

У КОРУПЦІЇ «НА МІЛЬЙОНИ» ЗВИНУВАЧУЮТЬ БРАТА ТРОЦЕНКА
Представник Івано-Франківського регіонального відділення «Українського союзу промисловців і підприємців» Валентин Валєнтієв звинуватив брата екс-голови ОДА, начальника управління державної виконавчої служби головного управління юстиції у Івано-Франківській області Юрія Троценка у корупції.

«У червні цього року міністерство юстиції заснувало електронні торги. Пан Троценко, користуючись погрішностями в роботі підприємців з банками, без повідомлень оцінює вартість того чи іншого будівлі чи іпотеки, самостійно виставляє на торги і за ціну в 10 разів дешевшу продає», – розповів Валєнтієв на зустрічі голови Івано-Франківської облдержадміністрації з представниками громадських організацій та політичних партій області.
Нагадаємо, система електронних торгів арештованим майном стартувала 1 травня 2014 року в чотирьох пілотних регіонах: Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській областях і у Києві. У червні рішенням Уряду пілотний проект поширено ще на 6 регіонів: Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Одеську, Харківську та Чернігівську області. За перший місяць торгів було проведено 262 аукціони, на яких реалізовано 153 лоти загальною вартістю майже 13 млн. гривень. У системі електронних торгів арештованого майна сьогодні в Івано-Франківській області зареєствровано 285 лотів.
За словами Валєнтієва, в судах це питання практично вирішити неможливо.
«Суди, як були корумповані, так і залишаються. Банки без всяких причин піднімають проценти, до 32% в гривні, до 24% – у валюті, тим самим збільшуючи процентну ставку, – каже підприємець. – Є які-небудь управи на ці банки, виконавчі служби, суди, щоб можна було розвивати дальше підприємництво?».
Голова облдержадміністрації Олег Гончарук обіцяв це питання взяти під особистий контроль.
Джерело: Франківчани

ПРИКАРПАТСЬКІ УБОЗІВЦІ ВИКРИЛИ ПОСАДОВЦЯ-ХАБАРНИКА
Директор спортивно-юнацької школи на власний розсуд використовував своє службове становище. Зрештою, його притягують до кримінальної відповідальності за отримання неправомірної вигоди. Йдеться про хабар у розмірі п’яти тисяч євро.
Днями до директора однієї із спортивних шкіл Івано-Франківщини звернувся громадянин із питанням щодо працевлаштування. Освітянин «перейнявся» проблемою людини, якій дуже хотілось працювати у цьому закладі. Щоправда, небайдуже ставлення мало ціну: за місце роботи він зажадав хабар і розтлумачив, де та якими частинами слід передати цю суму. Під час цієї злочинної оборудки чоловіка затримали правоохоронці.
Наразі вирішується питання про оголошення фігурантові справи про підозру та обрання відносно нього міри запобіжного заходу. Правоохоронці проводять перевірку на причетність останнього до вчинення інших фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди.
Оперативний супровід кримінального провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України здійснюється працівниками відділу боротьби з корупцією УБОЗ УМВС в області. Санкція вказаної статті передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

КРИВДНИКІВ МОЛОДОГО ФРАНКІВЦЯ РОЗШУКАЛИ ПРАВООХОРОНЦІ
В Івано-Франківську міліціонери розшукали зловмисників, котрі на одній із вулиць обласного центру пограбували перехожого хлопця.
Пригода трапилась ще минулого тижня. Близько опівночі 18-річний хлопець повертався додому, коли до нього підійшли однолітки. Спочатку молоді люди чемно розмовляли, поцікавились котра година, попросили цигарок, а відтак відібрали гаманець, мобільний телефон та срібний ланцюжок з підвіскою. Після пограбування всі розійшлися, кривдники попрямували у невідомому напрямку, а потерпілий – до міськвідділу міліції.
Проведеними оперативно-розшуковими заходами міліціонери розшукали вуличних грабіжників. Нападниками виявились молоді івано-франківці, у котрих і знайшли награбоване добро.
На сьогодні за цим фактом слідчим підрозділом Івано-Франківського МВ УМВС розслідується кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення – грабіж. Водночас міліціонери перевіряють цих громадян на причетність до скоєння й інших протиправних діянь.
СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗАТРИМАНО ВАНТАЖІВКУ З НЕЗАКОННО ДОБУТИМ ГРАВІЄМ
Коломийські правоохоронці виявили та задокументували факт порушення правил охорони та використання надр, а саме незаконного видобування піщано-гравійної суміші.
Оперативники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Коломийського міськвідділу міліції спільно з працівникамиміжрайонної прокуратури надвечір затримали автомобіль «КРАЗ», завантажений гравієм. Оскільки він рухався дорогою, що веде від берега річки Прут, то про походження вантажу водієві виправдовуватися не довелося.
Вантажівку та навантажувач поміщено на арешт майданчик. Водночас за цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр).
СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

ЖАДІБНИЙ ПІДРЯДНИК
Прокуротурою Рогатинського району завершено досудове розслідування щодо підрядника, котрий привласнив бюджетні кошти при реконструкції школи в селі Черче.
Встановлено, що підприємець підробив офіційні документи, внісши до них неправдиві відомості про вартість отеплювальних матеріалів та вказавши роботи із встановлення водостоків, які ним виконані не були.
Внаслідок цього, з бюджету було зайво перераховано понад 25 тисяч гривень.
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні, розпочатому щодо нього за ч.1 ст. 191, ч.1 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК України розглядатиме по суті Рогатинський районний суд.
В ході досудового розслідування підрядник відшкодував завдані збитки в повному обсязі.

Loading

Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

ЗНОВУ ГУЧНЕ ДТП НА ЛЬВІВЩИНІ

Тільки-но минулої середи, 2 квітня, в ДТП у Львові трагічно загинув пішохід-священик отець Мирослав Солтис, парох храму Успіння Пресвятої Богородиці, УГКЦ, що на вул. Максимовича, 2, аж за два дні сталася ще одна жахлива автопригода.
Так 4 квітня, близько 13.30 години, за даними прес-служби управління ДАІ у Львівській області, у селі Рудники, що в Миколаївському районі на Львівщині внаслідок ДТП загинули двоє людей, ще одинадцять – отримали травми різного ступеню тяжкості.
Водій пасажирського автобуса «БАЗ», прямуючи з Львова до Дрогобича, виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв лобове зіткнення із автомобілем «Chrysler Grand Voyager».
Водій та жінка-пасажир автомобіля загинули на місці ДТП. Водій же автобуса та десятеро його пасажирів отримали травми різного ступеню тяжкості.
Правоохоронці встановлюють усі обставини та причини цієї дорожньо-транспортної пригоди.
Наш кор.

У Івано-Франківську втопили»москаля»

У вівторок, 8 квітня, близько 12.00 год. дня до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в Івано-Франківській області надійшло повідомлення від чергового Івано-Франківського МВ УМВС в області про те, що по вулиці Микитинецькій в річці Бистриця-Надвірнянська рибалками виявлено перекинутий автомобіль «Москвич 412».
До місця виклику було направлено водолазів Відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області в кількості 6 чол. на 1 одиниці техніки. Водолазами було проведено обстеження салону автомобіля та річки вниз по течії, потерпілих не виявлено. Також водолази надали допомогу правоохоронним органам по підйому транспортного засобу з дна річки.
На місці події працювала оперативна група Управління ДСНС в області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прес-служба УДСНС в області

СОЛОВЕЙ. БРАТ ЗА БРАТА

Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому 28 березня уклало угоду з ПрАТ «Зелене господарство» на послуги утримання зелених насаджень та озеленення міста. Вартість угоди складає 1,61 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачено догляд за деревами, кущами і газонами, квітниками, фарбування лавок і урн, утримання Меморіального скверу.
Співвласниками ПрАТ «Зелене господарство» є Івано-Франківський міськвиконком (51%) і Роман Соловей (34%).
Роман Соловей є братом Юрія Солов’я, депутата Івано-Франківської міськради, голови Івано-Франківської організації партії «Удар». Раніше він очолював управління економіки Івано-Франківського міськвиконкому. Саме в цей час його брат Роман придбав пакет акцій «Зеленого господарства», яке раніше належало тільки міськвиконкому. Як повідомляють місцеві ЗМІ, згодом Юрій Соловей клопотав про продаж решти 51% акцій цього підприємства його брату.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До досягнень на держслужбі Юрій Соловей назвав залучення інвестицій, стратегічний план розвитку міста і появу першого чотиризіркового готелю в Івано-Франківську – «Парк Готель», офіційним власником якого є Роман Соловей.

Наші гроші

Металобаза «на дому»

На території Коломийщини працівники міліції проводять комплексні оперативно-профілактичні заходи і перевірки у сфері обігу металобрухту. З метою наведення порядку у сфері діяльності легальних пунктів приймання металобрухту, а також виявлення незаконних пунктів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Насамперед зусилля міліції спрямовані на те, щоб запобігти крадіжкам приватної чи колективної власності. Тому що викрадене чи демонтоване майно злочинці здають на пункти приймання брухту металів.
Під час відпрацювань співробітники служби боротьби з економічною злочинністю виявили та задокументували 3 факти здійснення незаконних операцій з металобрухтом.
На території міста та району припинено незаконну діяльність трьох «домашніх» пунктів, які були розташовані безпосередньо на подвір’ях громадян. Зокрема у 40-річної місцевої мешканки правоохоронці виявили та вилучили 600 кг брухту чорних металів. Відносно цієї особи вирішується питання про притягнення її до кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Працівники Львівського КП «залетіли»

Здавалося б, у новому нацоналістичному Львові – тому місті, яким, мабуть, досі цілковито і виключно керували тільки представники нещодавно скинутого корупційного уряду Януковича, таке вже не могло б статися, але чомусь таки всерівно відбулося…
Отож, прокуратура Сихівського району міста Львова розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами одного з львівських комунальних підприємств, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.
Зокрема, останні незаконно видали документи, на підставі яких фізичні особи незаконно приватизували квартиру комунальної форми власності, вартістю майже півмільйона гривень.
Водночас прокуратурою району подано до суду позов з вимогою визнати незаконною передачу цього майна у приватну власність та повернути його територіальній громаді.
Наразі, за клопотанням прокурора, на квартиру накладено арешт до постановлення рішення суду у справі.
Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

КОРУПЦІЯ В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОДА

Прокуратура Тернопільської області розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами одного з управлінь облдержадміністрації при проведенні тендеру на закупівлю за державні кошти робіт у сумі майже 5 млн. гривень.
Нагадаємо, прокуратура області під час перевірки виявила порушення при проведенні тендеру комітетом з конкурсних торгів одного з управлінь ОДА на закупівлю за державні кошти робіт вартістю майже 5 млн. грн. з реконструкції загальноосвітньої школи у м. Скалаті Підволочиського району.

За її наслідками, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсними результатів процедури державної закупівлі та договору, укладеного між управлінням ОДА та будівельною фірмою.
Позов прокуратури господарський суд Тернопільської області задоволив у повному обсязі.
Враховуючи викладене, прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами одного з управлінь облдержадміністрації, за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Прес-служба

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЛІДЕР ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО ОЗУ ОТРИМАВ ДОВІЧНЕ

Лідеру банди, яка займалася розбоями на Тернопільщині, дали довічне
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області встановили, що на рахунку злочинної групи, до складу якої входило 16 осіб, три навмисних вбивства, 21 розбійний напад та ряд інших тяжких злочинів скоєних на території трьох областей: Львівської, Рівненської та Тернопільської.
Організатора злочинної групи Артура Сушка Вищий спеціалізований суд України засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
Інші учасники групи, згідно рішення суду, позбавлені волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Новини Тернополя

Незаконно вибирали гравій

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Забір піщано-гравійної суміші на території Фитьківської сільської ради виявлено прокуратурою Надвірнянського району під час перевірки спільно з Державною екологічною інспекцією, міліцією та представником сільради.

Вивозили піщану суміш посадові особи одного з місцевих суб’єктів господарювання за допомогою 4-ох вантажівок та екскаватора. Незаконну діяльність зловмисники прикривали проведенням руслоочисних робіт, хоча саме в цей період будь-які роботи у водоохоронних зонах та прибережних захисних смугах водних об’єктів області заборонені у зв’язку з нерестом риби.
За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення)
Наразі, вказану техніку вилучено, вирішується питання щодо накладення на неї арешту.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності