Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

Зафіксовано факти незаконної вирубки лісу в 5 районах Прикарпаття
Органами прокуратури Івано-Франківської області в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у сфері охорони лісових ресурсів впродовж поточного року розпочато 26 кримінальних проваджень, з яких 18 – скеровано до суду, до відповідальності притягнуто 324 посадових осіб, в тому числі 264 органів державного контролю, відшкодовано 200 тис. грн.
Так, прокурорські перевірки засвідчили непоодинокі факти незаконної вирубки лісу на території Верховинського, Косівського, Долинського, Надвірнянського та Рогатинського районів.
Окрім того, із зареєстрованих кримінальних проваджень – 9 за фактами зловживань та недбалого виконання своїх службових обов’язків працівниками державної лісової охорони та посадовими особами підприємств системи КП «Івано-Франківськоблагроліс», збитки по яких складають 1 млн. 389 тис. грн.
Для відшкодування заподіяних державі збитків органами прокуратури області в суди заявлено 29 позовів на суму 1,5 млн. грн, з яких судами задоволено 15 на суму 533 тис. грн, реально стягнуто 368 тис. грн.
За інформацією прокуратури Івано-Франківської області

ЛИШ 100 ГОДИН ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ
Так на Прикарпатті «Матері» яка пропивала дитячі гроші, отримала тільки 100 годин громадських робіт. Мешканка с. Студенець, Тисменицького району, отримуючи соціальну грошову допомогу на утримання дітей, витрачала ці кошти на розваги та алкоголь.
Як з’ясувалося під час судового засідання, на утримання своєї неповнолітньої дочки підсудна з 12 січня 2012 по 1 серпня 2014 року отримувала грошову допомогу з в розмірі 61 тисяча 898 гривень.
Проте, ведучи антигромадський і аморальний спосіб, жінка кошти отримані на утримання дітини витратила на придбання алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інші власні потреби.
В судовому засіданні підсудна свою вину у вчиненні пред’явленого їй в обвинуваченні злочину визнала повністю, в скоєному щиро розкаялася.
Так суд призначив горе-матері покарання у виді громадських робіт на строк сто годин.

НА ПРИКАРПАТТІ ЗАТРИМАЛИ БРАКОНЬЄРА, ЯКИЙ НАЛОВИВ РИБИ НА 15 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
Під час проведення операції «Двомісячник охорони нерестуючої форелі» було затримано ще одного порушника. Браконьєром виявився 57-річний житель села Зелена Надвірнянського району, який незаконно виловлював рибу із річки Бистриця Надвірнянська.
У чоловіка вилучили знаряддя незаконного вилову, а також виловлену рибу, серед якої були й рідкісні види, занесені до Червоної книги, – Харіус Європейський та Форель струмкова-, – зазначив керівник Надвірнянського райвідділу міліції Іван Кавінський.
Увесь вилов горе-рибалки попередньо оцінюють у понад 15 тисяч гривень.
Слідчим відділом РВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України (Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТЯГА ДО ГРОШЕЙ ВИЯВИЛАСЯ СИЛЬНІШОЮ, АНІЖ ДРУЖБА
Підтвердженням цього є випадок, котрий нещодавно трапився у Коломиї. Із будинку мешканця райцентру зник ноутбука та мобільний телефон.
Як з’ясував дільничний інспектор міськвідділу міліції, того дня до помешкання городянина завітала 41-річна знайома. Ця гостя мешканка одного із сіл Коломийщини, що частенько навідувалась до сім’ї потерпілого. Цього разу вона зайшла саме у той момент, коли нікого не було в будинку. На очі жінці, до речі, раніше судимій за вчинення майнових злочинів, потрапив ноутбук та пристрій стільникового зв’язку. Не вагаючись, чужі речі вона поцупила і втекла. Але довго тішитися викраденим не довелося. Незадовго, за місцем проживання крадійки, з’явився дільничний інспектор міліції із беззаперечними доказами того, що саме вона вчинила крадіжку. Жінка у скоєному зізнався.
Ноутбук та мобільний телефон, котрі зловмисниця встигла продати, згодом будуть повернуті власнику. А підозрюваній у вчиненні крадіжки чужого майна загрожує перспектива повернутися у місця позбавлення волі.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Затримано злочинну групу, яка грабувала старих людей
Прокуратурою Надвірнянського району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому щодо чотирьох місцевих жителів, котрі грабували одиноких літніх людей.
Встановлено, що група зловмисників вчиняла грабежі на території Надвірнянського району. Так, проникаючи в будинки одиноких мешканців та погрожуючи фізичним насильством, вони забирали грошові кошти і матеріальні цінності.
Наразі 4 осіб затримано, їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 186 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії.

Поярков: викрадення Булатова було інсценуванням
Один із лідерів Автомайдану Сергій Поярков заявив, що вважає викрадення Дмитра Булатова інсценуванням.
«… всі ми розуміли, що ніхто Булатова не викрадав», – заявив Поярков в інтерв’ю журналу Вести. Репортер.
Крім того Сергій Поярков розповів, що незадовго до зникнення Булатова його виключили з керівництва Автомайдану.
«..єдиною організацією, що не шукала Булатова, був Автомайдан. Мало кому відомо, що за три дні до «викрадення» його вигнали з керівництва Автомайдану голосуванням. Булатову пред’явили претензії: хамство, зіркова хвороба і т. д. Тому, природно, що після перемоги Майдану ми не делегували його в уряд, хоча і змовчали про це, щоб не вносити розбрат у критичний момент», – сказав Поярков в інтерв’ю.
Поярков стверджує, що в автомайданівці не довіряли Булатову, крім того, він неодноразово згадував про фіктивне викрадення.
«Довіри до Булатова не було ніякої. Він неодноразово озвучував різним людям ідею фіктивного викрадення. Тому ми відразу були впевнені, що він ліг на дно, так що турбуватися не потрібно», – заявив активіст.
Сергій Поярков також назвав підозрілими події після викрадення Булатова, зокрема обставини за яких нинішній міністр виїхав із країни.
«Таню Чорновіл били три хвилини, і на ній не залишилося живого місця, а Булатова катували три тижні, і всі наслідки – акуратно відрізаний шматочок вуха і легка подряпина на щоці. Коли він прибув до лікарні, у нього був чудовий настрій, він слав усім пости, а через три дні раптом став помирати, як ректор Мельник. Було ясно, що це гра, щоб прибрати Булатова із країни, тому що, не дай бог, він потрапив би під перехресний вогонь журналістів», – заявив Поярков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКЕ МОЖЛИВЕ ТІЛЬКИ В УКРАЇНІ
Відсторонений голова «Укрзалізниці», який був у «бігах», повернувся і телеграмою скасував розпорядження Кабміну…

Уродженець Коломийщини відсторонений голова «Укрзалізниці» Борис Остапюк несподівано з’явився на робочому місці і відразу відправив у всі підрозділи телеграму про те, що приступає до виконання обов’язків гендиректора держпідприємства.
«Оголошую, що з 20.11.2014 приступив до виконання посадових обов’язків генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України», – йдеться в телеграмі, копією якої володіє інформагенція «Обозреватель».
Цим документом Остапюк здивував своїх колег, оскільки він був відсторонений від посади розпорядженням Кабінету міністрів і не може приступати до роботи на підставі самостійного рішення.

Нагадаємо, що 16 жовтня співробітники СБУ спільно з ГПУ провели обшуки в офісі УЗ та ДП «Укрзалізничпостач».
В результаті було вилучено понад 7 мільйонів гривень та 1 мільйон доларів готівкою, заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, додавши, що «в» Укрзалізниці «роками діяв синдикат з відмивання грошей. Його небезпека в тому, що кожен залізничний вокзал, кожне підприємство-постачальник залізної дороги, страхові компанії – все це було вибудувано злочинцями від влади в єдину систему відмивання і розкрадання коштів держпідприємства», – розповів він.

Борис Остапюк і гендиректор «Укрзалізничпостач» Олександр Лозинський покинули межі України за день до обшуків. За даними джерел, Остапюк і Лозінський були завчасно повідомлені про час слідства, запланованих обшуках і застосування запобіжного заходу у вигляді арешту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними «Оглядача», керівництво Мінінфраструктури намагалося схилити Остапюка до написання заяви про відставку, однак він відмовився і фактично по-рейдерськи захопив підприємство. Борис Остапюк також переводить під свій контроль фінансові потоки підприємства, відбираючи повноваження у заступника Максима Бланка. Чиновники Міністерства інфраструктури поки особливих заходів протидії не приймають.

Крім того, стверджують наші джерела, Мінтранс закінчив перевірку «УЗ», яка проводилася в рамках доручення Президента, і повинен тепер відзвітувати перед КМУ.

«Наша Україна»

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

МІЛІЦІЯ ЗАЙМАТИМЕТЬСЯ МОЛЬФАРАМИ?

Незвичайний скандал нещодавно стався у Верховинському районі на Івано-Франківщині: колектив школи в селі Ільці звернувся до райвідділу міліції зі скаргою на те, що в школі невідомі підсипають сіль, перець і пісок під двері кабінетів. За словами вчителів, це роблять мольфари, щоб вижити зі школи нинішнього директора і зробити напруженою психологічну обстановку. Правоохоронці на незвичайний виклик з’їздили, але визнають: ознак кримінального злочину вони не знайшли.

Директора школи Василя Стецика ми застали на робочому місці. Про недавні події він воліє не згадувати – лише визнає, що доводилося навіть чергувати в школі ночами, щоб зловити за руку того, хто підсипає перець під двері і пошкоджує сантехніку. «Основна мета заяви була – повідомити про те, що відбувається, і попросити допомоги, – відверто поговорив з нами директор. – Але міліцейська перевірка і розслідування відчутних результатів поки не дали». Він також додав, що через речовини, розсипані під кабінетами, його підлеглі починали чхати. Цю обставину вчителя попросили вказати у заяві до міліції, адже дії невідомих порушників привели до розвитку алергії у співробітників школи.
Про те, що школа стала майданчиком для експериментів нечистої сили, виданню «Сегодня» підтвердив і начальник управління освіти Верховинської райдержадміністрації Василь Гуцуляк. «Новий» директор розповів, що невідомі підсипали речовини типу солі і перцю під двері і забивали санвузол школи ганчірками, – розповів виданню «Сегодня» Василь Гуцуляк. – Директор написав звернення до райвідділу міліції, але працівники міліції нас поки не інформували, чи знайшли вони тих, хто порушував порядок. Я можу тільки сказати, що напередодні за рішенням загальних зборів були звільнені попередній директор школи і її мама – вона займалася канцелярською роботою. Але ж у них могли залишитися запасні ключі від будівлі школи. Може, вони почали мстити… Люди кажуть, що все, що було підсипано, – це мольфарст­во, для залякування».
Видання «Сегодня» розшукало місцевого дільничного, якому довелося розбиратися в містичному конфлікті. «Так, була така ситуація. Педколектив школи села Ільці звернувся із заявою про те, що в приміщенні невідомі підсипають пісок і сіль, – розповів дільничний Ярослав Кіщук. – Ми не можемо з’ясовувати, чи було це мольфарство чи ні – я про мольфарство почув вже після того, як було проведено міліцейську перевірку». За словами Кіщука, в ході перевірки ознак кримінального злочину виявлено не було.

НАША ПОДАТКОВА НАС БЕРЕЖЕ?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Минулого четверга, 29 травня, з десятого поверху будівлі ГУ Міндоходів у Львівській області на вул. Стрийській, 35, у Львові вистрибнула з вікна молода жінка – приватний підприємець.
Начальник ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області Світлана Добровольська у коментарі підтвердила факт самогубства.
«О 13.20 в міліцію надійшло повідомлення від працівника однієї з адмінбудівель на вул. Стрийській у Львові про те, що з вікна цієї адмінбудівлі впала людина. На місце виїжджала слідчо-оперативна група. З тильного боку будинку було виявлено тіло молодої жінки без ознак життя. З’ясувалося, що це 32-річна львів’янка і що вона впала з 10 поверху цієї адмінбудівлі», – повідомила Добровольська.
За її словами, міліція зараз з’ясовує всі обставини цього трагічного випадку.
За деякою інформацією, яку ніхто так і не підтвердив, але й, фактично, не спростував, жінці-підприємцю у податковій нібито нарахували величезний штраф в розмірі 500 тис. грн. З цієї причини вже наступного дня під стінами будівлі відбувся мітинг.
А як внаслідок інциденту без мами залишилася кількамісячна дитина.

Ярослав С.

…ПАЛЯТЬ Й «РЕГІОНАЛІВ»…

В Калуші суботу, 31 травня, близько 22:00 години, невідомі кинули аж три «коктейлі Молотова» у будинок колишнього народного депутата від Партії регіонів з Прикарпаття Володимира Личука, що знаходиться у житловому мікрорайоні Височанка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нині у будинку разом з дружиною та 4-річною донечкою Мартою проживає син Володимира Личука, Тарас .
Саме пан Тарас й повідомив, що надзвичайна подія трапилася у суботу ввечері, коли донька вже спала, а він з дружиною дивився телевізор: «Я з дружиною був на другому поверсі, як почув звук, схожий на вибух. Згодом з’ясувалося, що це була перша пляшка. З вікна побачив, як горить подвір’я. Дружина почала кричати. Коли збіг на перший поверх, то побачив, що розбите вікно і горить коридор. «Коктейль» тут не вибухнув, але горіло, було дуже багато диму».
Отож, самотужки з вагітною (!) дружиною господар відрами гасив вогонь.
«Кидали «коктейль» під двері. Так, щоб не було можливості вибігти з будинку… Я гасив відрами води, але вогонь ще більше розгорявся. Тому я почав гасити полум’я рушником. Дружині крикнув, щоб збирала малу», – коментує молодший Лучук.
Згодом господар побачив, що горять і двері гаража. Але й тут пан Тарас впорався самотужки з дружиною… хоча пожежники й правоохоронці прибули на місце події за кілька хвилин.
На думку потерпілого нападники, мабуть, не один раз були біля його будинку, бо відкілясь знали про лампу на подвір’ї, яка реагує на будь-який рух. І саме того вечора вона чомусь не спрацювала.
Цей напад потерпілий безперечно пов’я­зує з батьковою політичною кар’єрою…

Андрій Цвєк

«ГОП-СТОП» ТУТ НЕ ПРОХОДИТЬ

Івано-Франківським міським судом завершено розгляд кримінальної справи двох мешканців Прикарпаття, які застосовуючи спецзасіб напали та пограбували випадкову перехожу в місті Івано-Франківську.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для з’ясування обставин справи перед Івано-Франківським міським судом постало двоє мешканців Івано-Франківської області: 20-річний житель Тисмениці та 25-річний раніше судимий чоловік, який проживав в одному із приміських сіл Івано-Франківська.
Судом було встановлено, що зустрівшись приблизно о півдні біля ІФНТУНГу, підсудні вирішили напасти на якусь із випадкових перехожих (у молодшого з нападників був при собі газовий балончик) та пограбувати її.
За деякий час вони побачили на вулиці свою майбутню жертву та підійшли до неї. Один зі злочинців бризнув в обличчя потерпілій із балончика, а другий вирвав з її рук сумочку, в якій були гроші, два телефони, фотоапарат та документи, після чого обидвоє почали втікати.
Оговтавшись після нападу жінка почала кричати та наздоганяти молодшого із нападників. На її крики про допомогу відгукнувся незнайомий чоловік і вони разом затримали грабіжника, після чого доставили його у відділок міліції. Там жінка за фотокартками впізнала і другого нападника.
В судовому засіданні підсудні свою визнали повністю та просили суд їх суворо не карати, про те потерпіла, яка отримала хімічні опіки, була зовсім іншої думки.
Враховуючи всі обставини даної справи Івано-Франківський міський суд засудив 20-річного мешканця Тисмениці за ч. 2 статті 187 Кримінального Кодексу України та призначив йому покарання у вигляді двох років та шести місяців позбавлення волі із відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі.
Другого нападника, раніше судимого 25-річного мешканця Івано-Франківська, суд засудив за ч. 2 статті 187 та ч.2 статті 389 Кримінального Кодексу України та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі із відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі.
Крім того нападникам доведеться відшкодувати матеріальні та моральні збитки потерпілої. А це понад 8 тисяч гривень.

ЦЕ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ПАСІЧНА

Пасічна – один з найбільших мікрорайонів Івано-Франківська, розташований в західній частині міста. Здебільшого житлова забудована представлена багатоповерхівками. Попри те, що Пасічна досить великий район тут немає жодного облаштованого парку чи скверу.

Для усіх жителів Івано-Франківська не секрет, що район Пасічної є одним з найбільш небезпечних в усьому місті. Тут постійно трапляються аварії, пограбування та вбивства. Навіть в білий день в Пасічній на тебе можуть напасти і пограбувати. Чому злодії «облаштувались» саме в цьому районі?
Для грабіжників Пасічна – це просто рай. Тут сотні неосвітлених вуличок, які не є великими і досить просто вибрати собі «жертву», яка пізно повертається додому. Та й вдень цими вуличками ходить мало людей, тому врятуватись від пограбування нелегко. Багато будинків в Пасічній є старими і потрапити в квартиру досвідченим грабіжникам – раз плюнути.
Та не зважаючи на таку велику кількість злочинів, Пасічна залишається також і одним з найпопулярніших районів міста. Велика кількість новобудов свідчить про те, що бажаючих поселитись тут є багато. Мало хто звертає увагу на велике число грабіжок при купівлі квартири. Влада міста теж чомусь зовсім не старається підвищити рівень безпеки жителів району: вулиці так і залишаються неосвітленими.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ВТЕКЛИ ЗІ ЗБІРНОГО ПУНКТУ

Івано-Франківська прокуратура з наг­ляду за додержанням законів у воєнній сфері порушила кримінальне провад­ження щодо двох жителів області, які намагались ухилитися від призову за мобілізацією, передає УНН з посиланням на прес-службу Західного регіонального медіа-центру Міноборони.

Зокрема, в Івано-Франківському міському військкоматі громадянин, діючи умисно, з метою ухилитися від призову за мобілізацією, самовільно залишив територію обласного збірного пункту. Такий же випадок зафіксовано у Косівсько-Верховинському об’єднаному райвійськкоматі.
За вказаними фактами прокуратура зареєструвала кримінальні провадження за ст.336 (ухилення від призову за мобілізацією) Кримінального кодексу України.
Правопорушникам загрожує від двох до п’яти років ув’язнення.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності