Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

8 - АТО ЧИ ЧОРНИЙ РИНОК ЗБРОЇ.АТО ЧИ ЧОРНИЙ РИНОК ЗБРОЇ?

Різнокаліберні патрони, гранати і штик-ніж вилучили у двох жителів Івано-франківської області на залізничній станції в Тернополі.
Співробітники лінійного відділу міліції на станції Тернопіль під час несення служби на пероні залізничного вокзалу виявили 25-річного та 18-річного жителів Івано-франківської області, які були у камуфляжній формі та з великими сумками, що й привернуло увагу.
Чоловіків було запрошено до чергової частини. При огляді сумок правоохоронці виявили значний арсенал набоїв. Серед них: патрони калібру 5,45 в кількості 2 020 шт., патрони калібру 7,62 в кількості 212 шт., патрони калібру 12,5 в кількості 2 шт., гранати Ф-1 в кількості 6 шт., граната РГО в кількості 1 шт., штик-ніж в кількості 1шт.
Транспортні поліцейські встановили, що дані чоловіки прибули із зони проведення антитерористичної операції.
На даний момент ведеться перевірка. Дані по кримінальному провадженні внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Встановлюються усі обставини подій.

СУД ВИНІС ВИРОК ГОЛОВІ ДВК
Коломийський міськрайонний суд виніс вирок вчительці Великоключівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, голові ДВК, яка незаконно привласнила одноразову грошову допомогу та премії членів дільничної виборчої комісії № 260392 у за організацію та проведення позачергових президентських виборів 25 травня 2014 року.
Зокрема, секретарю комісії голова ДВК виплатила 600 гривень замість 1067, таким чином привласнивши собі 467 гривень.
Також, згідно з платіжною відомістю про нарахування премій членам комісії, голова ДВК привласнила частину преміальних коштів заступника голови комісії та інших чотирьох її членів на суму 1101,92 гривень.
Крім того, вчителька підробила підписи секретаря, заступника голови та чотирьох членів комісії в платіжній відомості про отримання ними премій по 205,82 грн. кожному, хоча останнім виплатила кошти в сумі по 100 грн., привласнивши собі кошти в загальній сумі 634,92 гривні.
Під час досудового розслідування досягнуто угоди від 22 серпня 2014 р. про визнання винуватості, за умовами якої підозрювана повністю визнала свою вину та зобов’язалася беззастережно визнати обвинувачення, сприяти розслідуванню кримінального правопорушення.
Коломийський міжрайонний суд визнав винною голову Великоключівської ДВК за ч. 2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України та призначив підсудній покарання у вигляді двох років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади на строк два.
Відповідно до ст. 75 КК України її звільнено від відбуття покарання та встановлено іспитовий строк тривалістю один рік.

Джерело: Коломийські вісті

ПРИДАВИВ ВЛАСНУ ДОНЬКУ
Жахлива трагедія трапилася у понеділок, 22 вересня, вранці у с. Старуня Богородчанського району.
33-річний водій, перебуваючи на території власного господарства, заводив автомобіль «ВАЗ 2107», в якому не була вимкнена передача, інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації.
Через це автомобіль розпочав рух і зіткнувся з гаражем та придавив до гаражу його малолітню дочку, 2012 р. н. Від отриманих тілесних ушкоджень дитина через годину померла в реанімаційному відділенні Богородчанської ЦРЛ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ХІМІК СИДІТИМЕ
Суд засудив тернополянина за невдалу спробу збуту харчового термоса під виглядом контейнера з радіоактивним цезієм.
Встановлено, що обвинувачений, дізнавшись з мережі Інтернет інформацію про радіоактивну речовину цезій та її ринкову вартість, вирішив підробити цей хімічний елемент та продати знайомому іноземцю.
Після отримання підтвердження з боку покупця про намір придбати «товар», зловмисник взяв звичайний харчовий термос циліндричної форми та пофарбував його у сріблястий колір. За допомогою комп’ютера та кольорового принтера він виготовив наклейку з умовним позначенням радіоактивних речовин та наклеїв її на бік термоса.
Виготовлений контейнер, в якому знаходився контрольний елемент від дозиметру ДП-5Б вагою 2 гр., чоловік оцінив у 5 000 Євро.
Правоохоронці затримали тернополянина у момент передачі «товару» покупцю.
Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинуваченого засуджено за вчинення зазначеного злочину до 2 років обмеження волі.

8 - ДО КЛЮБУ З ГРАЛЬМИ.«ДО КЛЮБУ З ГРАЛЬМИ,
А НЕ З ПІСТОЛЄТОМ»…

24-річний житель обласного центру приїхав на Теребовлянщину, аби погостювати у товариша, а потрапив у кримінальні пригоди.
У селі Іванівка відбувалися гучні гуляння. Тож тернополянин з товаришемпосиділи за столом, випили та подалися гуляти селом. Потрапили і до місцевого будинку культури на танці. Там знову випили по чарчині.
Достеменно невідомо з якої причини, але між тернополянином і місцевими парубками зав’язався конфлікт. Ситуація швидко загострилась. От тоді, аби довести свою правоту, тернополянин застосував травматичну зброю. Молодик не цілячись вистрілив. Кулі потрапили кому в обличчя, а кому в ногу. Відтак свято для декількох жителів Іванівки закінчилися у лікарні.
Стрілку довелося завершити вечір у райвідділі міліції, даючи пояснення. Порушник нестиме відповідальність за хуліганство.

В КОЛОМИЇ РОЗІКРАЛИ КОШТИ НА БРУКІВКУ
Під час перевірки Коломийською міжрайонною прокуратурою встановлено, що за результатами проведених конкурсних торгів між управлінням комунальним майном Коломийської міської ради та одним із приватних підприємств у березні 2007 року укладено договір на загальну суму 2,6 мільйони гривень. На виконання робіт із реконструкції бульвару Лесі Українки у м. Коломия підряднику впродовж 2007–2014 років перераховано понад 2,5 мільйони гривень.
Посадові особи відділу управління комунальним майном та посадовці приватних підприємств (підрядник та генпідрядник) підробили документи за червень 2014 року про облаштування дорожньої бруківки. Однак, як з’ясувала прокуратура, такі роботи фактично не виконувались.
Таким чином, приватним структурам незаконно перераховано з місцевого бюджету понад 60 тисяч гривень.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Досудове розслідування триває.
А, можливо, ніхто кошти і не крав – її просто розібрали коломияни, готуючись до «майдану № 3»?

Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ДТП НА КАЛУЩИНІ
20 вересня біля 09.20 год. в селі Голинь, Калуського району, трапилась жахлива ДТП.
Як інформують в обласній ДСНС, водій на «БМВ» не врахував дорожню обстановку, не обрав у встановлених межах безпечної швидкості руху, з’їхав з проїжджої частини дороги на праве узбіччя, де вчинив наїзд на пішохода.
В стані бокового заносу, автомобіль «БМВ» виїхав з правого узбіччя, перетнув проїжджу частину дороги і з’їхав на ліве ґрунтове узбіччя, де вчинив наїзд на 2-х пішоходів.
Внаслідок ДТП громадянин помер на місці події, а 2-х пішоходів з тілесними ушкодженнями різного ступеня важкості госпіталізовано до Калуської ЦРЛ.
А 21 вересня у реанімаційному відділенні Калуської ЦРЛ громадянка померла.

ДТП НА КАЛУЩИНІ. І ЗНОВУ МОЛОДИК
Днями пізно ввечері у селі Голинь Калуського району водій автомобіля BMW не впорався з керуванням, з’їхав з проїжджої частини дороги узбіччя, де вчинив наїзд на пішоходів.
Внаслідок ДТП один пішохід помер на місці події, а двох – з тілесними ушкодженнями різного ступеня важкості, госпіталізували у Калуську ЦРЛ, де у реанімаційному відділенні одна із них померла.
Водій (20 років) не зупинився на вимогу міліції, тікав, колосально перевищуючи швидкість. Очевидці наголошують, що машина мчалась близько 200 км на годину. В населеному пункті (село Голинь) водій не звернув увагу на пішоходів і не скинув швидкості, що спричинило транспортний колапс: не маючи можливість обігнати «жигулі», яке рухалось справа через зустрічну машину, зробив маневр в праву сторону по обочині, не збавивши при цьому газ. Вивернувши кермо, збив чоловіка (1949 року народження). Свідки зазначають, що тіло пішохода летіло, немов футбольний м’яч, метрів з 70, і, вдарившись об металевий паркан, зламало його.

ДЕРЕВО-ВБИВЦЯ
Смерть наступила одразу. Потім горе-водія розвернуло і кинуло на зустрічну смугу, де він збив ще двох людей – чоловіка і жінку. Внаслідок сильних тілесних ушкоджень жінка через годину померла в лікарні, а чоловік наразі знаходиться в тяжкому стані.
Останні події свідчать про те, що справу намагаються «замнути»: Як зазначають близькі померлих, винного (житель сусіднього міста) під вартою не тримають. За неперевіреними даними, винуватець аварії цілу ніч перед цим вживав спиртні напої у великих кількостях. При цьому, машина, котра й принесла горе одразу в декілька сімей, офіційно не зареєстрована, а номера взяті з іншого автомобіля. За однією з версій, міліціянти мали «свої» справи з винуватцем, що й могло стати причиною гальмування покарань винного…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

Влада змінилася, але корупція залишилася
Співробітники Служби безпеки разом з працівниками прокуратури, 31 березня , затримали виконуючого обов’язки головного архітектурного відділу містобудування та архітектури Бориспільської райдержадміністрації.
Чиновник вимагав 1,5 мільйона гривень хабара від представника одного із забудовників за узгодження та видачу технічної документації на початок будівництва багатоповерхівки, повідомляє прес-центр СБУ.
Оперативники затримали службовця в одному з ресторанів неподалік Борисполя після одержання ним усієї суми «винагороди».
В даний час в рамках кримінального провадження, порушеної слідчим відділом ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за ч.5 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУ СБУ у м. Києві та Київській області

Прокуратура розслідує факт одержання державним реєстратором 10 тисяч гривень неправомірної вигоди

У таку суму посадовець оцінив своє сприяння в проведенні державної реєстрації права власності на багатоповерховий будинок в одному з районних центрів Прикарпаття.
За отриманням неправомірної вигоди державний реєстратор відправив посередника, котрого правоохоронці спіймали безпосередньо після одержання 10 тисяч гривень. Згодом було викрито і самого державного реєстратора.
За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Досудове розслідування триває.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Працівникам садочка та сільської ради два місяці не платили зарплату

Під час перевірки, проведеної прокуратурою Надвірнянського району у Лоївській сільській раді з питань дотримання вимог законодавства щодо оплати праці установлено, що сільський голова умисно не виплачував заробітну плату.
Незважаючи на те, що кошти на рахунках були, 23 працівники ДНЗ «Росинка» та сільської ради впродовж двох місяців не отримували зароблених коштів. Сума боргу перед людьми склала понад 50 тис. грн..
За даним фактом прокуратурою району розпочато кримінальне провадження за
ч. 1 ст. 175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати).
В ході досудового розслідування більше половини заборгованих коштів вже виплачено.
Наразі рішенням депутатів сільської ради за неналежне виконання службових обов’язків сільському голові висловлено недовіру та достроково припинено його повноваження.

ПО ГАРЯЧИХ СЛІДАХ
На минулому тижні нахабна четвірка пограбувала 30-річного жителя Рожнятівського району на Прикарпатті. Чоловікові, аби той віддав важко зароблені гроші, влаштували допити з тортурами. Потерпілий і не підозрював, що той день так для нього скінчиться.
В прес-службі УМВС розповіли, що односельчани шоковані такою подією. Вони коментують, що чоловік проживає сам, та є порядною людиною та справжнім господарем. Того вечора до нього увірвалося четверо невідомих…
Зловмисники одразу ж накинулися на селянина та катували, доки той не віддав їм усі свої «великі» заощадження, привезені з заробітків – 400 доларів США, 400 гривень та мобільний телефон.
Коли зловмисники вийшли, постраждалий повідомив про біду своїм сусідам, ті одразу ж зателефонували в міліцію, а чоловіка госпіталізували до місцевої лікарні з численними тілесними ушкодженнями.
А вже невдовзі, правоохоронці, що прибули на місце злочину, за допомогою службового собаки, який взяв слід злочинців, за «гарячими слідами» розшукали та затримали знахабнілу четвірку.
За фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.
Прес-служба УМВС

РОЗПОЧАВСЯ МІСЯЧНИК ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В період з 01 по 30 квітня 2014 року проводиться місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів до неї. Добровільна здача зброї у вказаний період, звільняє громадян, які незаконно її зберігали, від адміністративної та кримінальної відповідальності.
Крім цього, співробітники дозвільної системи нададуть вам необхідні консультації з питань оформлення дозволів на право зберігання, носіння вогнепальної мисливської, холодної та газової зброї.
Звертаємо увагу жителів Прикарпаття, у яких є вогнепальна мисливська та газова зброя, на необхідність дотримання правил постановки зброї на облік, термінів її перереєстрації. У випадку закінчення терміну дії дозволів на право зберігання зброї вам необхідно за місяць до закінчення дії дозволу звертатися до служби дозвільної системи УМВС України в Івано-Франківській області.
Аби зброя не потрапила до дитячих рук або сторонньої особи, власникам мисливської вогнепальної та газової зброї необхідно суворо дотримуватися визначених умов зберігання зброї. Радимо не залишати зброю без нагляду, ще раз перевірити надійність замків у сейфах для зберігання зброї та місцем проживання.
Кожен хто виявить бажання добровільно зареєструвати чи здати вогнепальну зброю, може звернутися протягом місяця до органів внутрішніх справ.
Начальник відділу дозвільної системи ліцензування та державного охоронного нагляду УГБ УМВС в області майор міліції Василь Гелетюк зазначає, що особи які добровільно здали із незаконного обігу мисливську вогнепальну зброю, спецзасоби мають право зареєструвати таку зброю на своє ім’я. Однак дана зброя працівниками міліції перевіряється на відповідність до законодавства України на причетність до кримінальних правопорушень, а також вона перевіряється по обліках на належність іншим особам. У разі позитивної перевірки та подачі передбачених законодавством документів (Наказ МВС України №622 – 1998 року) зброя реєструється у власність громадянина, який її добровільно здав.
Перелік документів на придбання нарізної та гладкоствольної зброї
1. Заява.
2. Картка-заява.
3. Медична довідка форми 127/0.
4. Курси про вивчення матеріальної частини зброї, правил поводження із нею.
5. Копія паспорта громадянина України.
6. Довідка про відсутність судимості.
7. Страхівка від завдання шкоди 3-м особам під час володіння зброєю.
8. 4 фотографії розміром 3х4.
9. Оплата послуг дозвільної системи.
10. Рапорт ДІМ про перевірку за місцем проживання.

В Івано-Франківську Ви можете звернутися до УМВС в області за адресою: вул. Сахарова 15, або до Івано-Франківського  МВ УМВС за адресою: вул.Бельведерська 32.
Пам’ятайте! Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які трапляються з громадянами та з їх неповнолітніми дітьми.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

РАНІШЕ СУДИМИЙ ІВАНО-ФРАНКІВЕЦЬ РОЗГУЛЮВАВ ВУЛИЦЯМИ МІСТА ЗІ ЗБРОЄЮ У РУКАХ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Івано-Франківську під час несення служби з охорони громадського порядку дільничні інспектори міськвідділу міліції затримали 25-річного городянина у якого вилучили пістолет ТТ. Встановлено, що номер зброї було витерто кустарним способ
Відповідних дозволів на зберігання та носіння зброї у івано-франківця немає, та це зрозуміло, адже він раніше судимий за вчинення кримінальних правопорушень, зокрема, за крадіжки чужого майна з проникненням в помешкання, шахрайство та грабіж.
Правоохоронці з’ясовують, з якою метою чоловік зберігав вогнепальну зброю та її походження. Окрім того, було встановлено, що номер зброї витерто кустарним способом. Наразі пістолет ТТ направлено до НДЕКЦ при УМВС в області для проведення балістичної експертизи.
За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена кримінальна відповідальність згідно ст. 263 КК України. Такий злочин карається ув’язненням від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності