Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛЬНА БОЙКІВЩИНА

ЗАМАХ НА ГОЛОВУ АСОЦІАЦІЇ

У ніч з 2 на 3 червня біжучого року о 2 год. 37 хв. Вчинено замах на голову Західноукраїнської асоціації деревообробників приватного підприємця Ігоря Миколайовича Соболевського. Невстановлені наразі зловмисники перелізли через огорожу на подвір’я садиби п. Ігоря (с. Новичка Долинського р-ну) й кинули під помешкання кілька гранат. Одна з них вибухнула на деякій відстані від воріт, її осколками наскрізь пробито в багатьох місцях 50-міліметрову дошку, з котрої зроблено браму. Крім того, осколками тієї ж гранати знищено заднє скло автомобіля й посічено його вантажний відсік.
Друга граната вибухнула під вікном дитячої кімнати, знищивши віконні шиби помешкання і перелякавши малолітню доньку господаря.
Ще одну гранату, вочевидь, на льоту вхопив собака, котрий пантрував територію. Граната вибухнула у псячій пащі…
Чергова за рахунком граната не спрацювала.
Обставини вибухів з’ясовуватиме слідство. Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (необережне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

«МАСАЖУВАЛИ» РЕБРА МЕРА БОЛЕХОВА

Захищаючи сумнівні приватновласницькі інтереси своєї доньки, мер Болехова добродій Зенон Макота, як розповідають мешканці міста, вирішив вчинити розбірки з болехівчанином Дмитром Маланюком, з котрим ота донька саме конфліктує. З метою втілення свого задуму в життя, мер «завітав» до п. Дмитра «в гості»…
Чим отримав війт по ребрах від ображеного ґазди – не знаю, свідком «інтимної співбесіди» не був. Однак цей випадок у Болехові та його околицях набув чималого резонансу. Одні твердять, що «помасажував» плечі й боки війта ображений господар шматком металевої труби; другі кажуть, що в хід пішов кавалок арматури; треті доводять, що ґазда скористався для цього кісям, бо якраз викошував подвір’я. Ще одні воркотять на тему «дурнуватих пліток».
Але, як кажуть, диму без вогню не буває. Та як би там не було, але мер після тої «бесіди» терміново зліг у лікарню. Беручи до уваги тісні приятельські й родинні зв’язки війта з болехівськими докторами, можна передбачити, яким буде діагноз щодо побиття. З мухи зроблять, або вже зробили, слона. Бо ходять чутки, що добродію Маланюку інкримінують нанесення мерові побоїв середньої важкості. А це передбачає (згідно з Карним кодексом України) до трьох років відсидки в не вельми комфортних умовах.
Але тут виникає цілком закономірне запитання: чи входить у службові обов’язки міського голови провадження приватних розбірок для захисту приватних інтересів як своїх особистих, так і своєї родини?
Юрій ПЕТРУХІН

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності