Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Кухонна новинка надасть овочам шоколадного смаку

Пристрій, здатний міняти смак звичних продуктів харчування, розробили науковці з Лондонського університету. Автори винаходу сподіваються переконати людство харчуватися більш здоровою їжею, оскільки девайс штучно змушує сприймати їжу як більш солодку або солону.

Прилад під назвою Taste Buddy був представлений на інженерної ярмарку в Бірмінгемі.

Повідомляється, що, випускаючи слабкий електричний струм, Taste Buddy впливає на різні смакові рецептори в ротовій порожнині, в результаті чого людина починає відчувати смаки, невластиві продукту.За словами професора Університету Лондона Адріан Чеок, те, що починалося як жартівливий інженерний експеримент, тепер перетворилося на проект з великим потенціалом.

Дослідники відзначають, що пристрій може бути інтегровано практично з будь-яким повсякденним кухонним посудом: виделкою, ложкою або чашкою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Надалі вчені планують удосконалити прилад для створення більш складних смаків. В ідеалі Taste Buddy буде здатний створити смак шоколаду у овочів або, наприклад, надати смак стейка тофу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності