Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

КУРТИЗАНКИ ПУТІНА ДАЛІ ДУРЯТЬ УКРАЇНУ

Без Мінських угод, попри їх недосконалість, конфлікт в Україні вже давно вийшов би за межі Донбасу. Про це міністр закордонних справ Німеччини Вальтер Штайнмаєр написав у присвяченій закордонній політиці Берліна статті, яка вкупі з останніми заявами дипломата, викликала критичні зауваження у кількох експертів-міжнародників.

Штайнмаєр відзначив, серед іншого, що саме Німеччина разом із Францією взяли на себе роль головних переговірників з Росією з приводу питань європейської безпеки та виживання України.
«Німеччина не билась за цю роль, і ніхто її на неї не призначав. Довготривалі економічні та політичні зв’язки з Росію та Україною зробили Німеччину природнім посередником для обох сторін, попри очевидну підтримку жертв агресії Москви з боку Берліна. Інтенсивні політичні дебати, які розгорнулись всередині Німеччини з приводу відповіді на цей виклик, лише посилили довіру до Берліна, бо показали світу, що уряд Німеччини не ставиться до своїх рішень легковажно. Мінські угоди, які Німеччина та Франція допомогли укласти у лютому 2015-го, щоб покласти край бойовим діям – далекі від досконалості, але очевидно одне: без них, конфлікт вже давно вийшов би за межі Донбасу. Надалі Німеччина буде робити все можливе, щоб не дати напрузі перерости у нову «холодну війну», – відзначив Штайнмаєр у статті.

Хоча дипломат наголосив у тексті на тому, що посередницька роль Німеччини високо оцінюється і Росією, і Україною, деякі оглядачі висловили протилежну думку.

«Значне досягнення Штаймаєра – створити таку ситуацію, у якій і російський, і українських уряд не сприймають його серйозно», – пише викладач Королівського коледжу у Лондоні Александер Кларксон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прикметно, що в тексті міністра закордонних справ Німеччини жодного разу не згадано НАТО.
На це зокрема звернув увагу колишній посол Канади в Україні Ендрю Робінсон.

«Як міг Штайнмаєр стільки написати про міжнародну роль Німеччини і ні разу не згадати НАТО?», – ділиться дипломат здивування у Twitter.

Раніше Штайнмаєр застеріг НАТО від розпалювання війни, коментуючи перебіг у Польщі масштабних навчань Saber Strike у ході яких, за інформацією Бі-Бі-Сі, відпрацьовувався сценарій нападу на Польщу з боку Росії.

«Чого не треба робити так це надалі подразнювати ситуацію стрясаючи зброєю та розпалюючи війну», – заявив Штайнмаєр у інтерв’ю для Bild am Sontag.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо хтось думає, що символічний танковий парад на східному кордоні НАТО принесе безпеку, він помиляється», – розповів міністр закордонних справ Німеччини.

Нагадаємо, що основними противниками безвізового режиму ЄС з Україною виступили Німеччина, Франція та Італія, яку нещодавно з офіційним візитом відвідав Володимир Путін.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності