Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Київ згоден на особливий статус Донбасу

Донецька та Луганська області зможуть отримати особливий статус, але тільки за умови проведення місцевих виборів за українським законодавством та відповідно до міжнародних стандартів.

Про це в інтерв’ю для британської газети The Financial Times заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає «Інтерфакс».
«Україна готова надати особливий статус Донецькій та Луганській областям, але тільки після виборів там за українським законодавством та відповідно до міжнародних стандартів», – заявив український прем’єр.

Також, Яценюк нагадав, що пункт про вільні та справедливі місцеві вибори в Донецькій і Луганській областях на базі українського законодавства виборах прописаний у Мінських угодах.

«Ми проводитимемо вибори, і нове, законне керівництво отримає особливий статус. Інакше ми не можемо надати цей спеціальний статус терористам. Ми хочемо говорити із законно обраними чиновниками з Донецька та Луганська», – наголосив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами політика для проведення таких вільних і справедливих місцевих виборів необхідно створити відповідні передумови.

«Тому ми попросили ОБСЄ підтвердити, чи відповідають стандартам організації існуючі в Донецьку та Луганську умови. Таким чином, ми готові провести вільні та справедливі вибори. Але немає жодних шансів провести такого роду вибори під дулом Росії», – наголосив Яценюк.

Окрім того необхідним є пов­не припинення вогню.

«Я завжди говорю: послухайте, але якщо це припинення вогню, поясніть мені, що це означає? Ми втратили близько 90 українських солдатів після введення в дію режиму припинення вогню, понад 400 дістали поранень», – зазначив прем’єр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності