Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Китай обмежив школярам час на онлайн-ігри, щоб захистити психічне і фізичне здоров’я

У той час, коли європейські держави почали забороняти учням користуватися гаджетами у школах, черговий приклад нормальної молодіжної політики продемонстрували китайці. Зміна еліти здоровою і адекватною молоддю стає пріоритетом держполітики Китаю, де за пару місяців заборонили в інтернеті порно і вульгарщину, пропаганду розкоші, корумпованого способу життя і поклоніння золоту, а тепер і обмежили онлайн-ігри.Team-Liquid-Training-2_pyfh4c

Китай продовжує здобувати уроки з протестів в Гонконгу. Після того, як школярі з багатих сімей почали там все трощити, дорослі дядьки з Пекіна зрозуміли, що у них все-таки щось не те з молоддю і побудувати своє «світле майбутнє» лише на тотальному контролі не вийде. А значить, потрібно ростити здорове, а головне – нормальне покоління, яке буде спочатку думати, а потім робити. Ще у вересні там почали з контролю контенту інтернет-ресурсів, а нині дійшли і до «іграшок», в яких школярі зависають днями і ночами – що тут, що там. В результаті влада Китаю заборонила дітям грати в онлайн-ігри з 22:00 до 08:00. Вдень і ввечері їм дозволено робити це обмежений час: півтори години в будні і максимум три години у вихідні. Для відстеження активності на ігрових платформах будуть встановлені спеціальні ідентифікатори. Про ці заходи повідомило головне державне управління у справах преси та видавництва КНР. Передбачається, що нові правила допоможуть створити «чистий інтернет-простір», а також «захистити психічне і фізичне здоров’я школярів».

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Найголовніше там – це коригування типу, тематики, змісту та ігрового процесу, для якого вироблені строгі норми відповідно правила по управлінню інтернетом і ЗМІ. Якщо вони не будуть відповідати вимогам для неповнолітніх, то доступ до платформи буде закритий відразу після спроби реєстрації. Нагадаємо, раніше в Китаї були впроваджені правила по управлінню інтернетом і ЗМІ, де аж до кримінальної відповідальності заборонялося не те що поширювати в мережі негативну інформацію, що містить поширення непристойності, порнографії, азартних ігор, насильства, вбивства, терору або підбурювання до злочину, а навіть публікувати плітки про зірок, використовувати вульгарний мову (порівняйте це українськими соцмережами, де навіть політики не соромляться писати матюки, – ред.), демонструвати вульгарну поведінку, пропагувати поклоніння золоту, розкоші і корумпованому способу життя, а також спотворення історії, осквернення і заперечення загиблих героїв народу, їх подвигу. Тепер ці ж правила торкнуться і іграшок.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕЛіберасти тепер вимагають толерантності до… педофілів

Крім того китайська влада вирішила боротися і з витратами в іграх, які там приймають вид хвороби, і обмежили всіх геймерів 8-16 років в Донато (покупках в грі). Ігрові рахунку можна буде поповнити не більше ніж на 200 юанів на місяць (приблизно 600 грн). Більш дорослі любителі RPG і Action (16-18 років) за той же період зможуть Донато лише 400 юанів (близько 1200 грн), причому не більше 100 юанів за раз. А щоб школярі не представлялися татами і мамами, онлайн-платформи зобов’яжуть вимагати при реєстрації облікових записів реальні імена користувачів. Людина зобов’язана буде вказати номер мобільного телефону, а також деяку інформацію для ідентифікації. Зараз багато дітей використовують при реєстрації номера телефонів батьків, що ускладнює відстеження їх онлайн-активності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЩЕ ДО ТЕМИ:

Місцеві поборники свободи і інтернет-компанії вже підняли виття, але експерти припускають, що ігрова індустрія Китаю, хоча і зіткнеться з певними збитками, нікуди не дінеться – не виконати розпорядження уряду вони не мають права. У разі порушень їм дадуть термін на виправлення, в іншому випадку – відкличуть ліцензію.

Що ж стосується України, то, коли в світі вже відбувається розуміння важливості збереження психічного здоров’я дітей і виховання нормального майбутнього покоління, наші чиновники живуть поняттями 10-річної давності з модою на «кіберспорт» і важливість принесення прибутку випусковим іграшковим корпораціям. Ліберали пропонують розглядати «стрілялки» і «бійки» як елемент «здорового способу життя». Особливо актуальним це питання стає після кожної чергової трагедії, коли загравшийся підліток йде вбивати своїх однолітків. Зіставити ці речі для українського чиновника занадто складно – простіше і зрозуміліше металошукач на вхід в школу замовити, як це вже практикують в Росії (отримавши відкат від постачальника, природно) і батьків не пускати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності