Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Китай остаточно відмовився від російського газу і видобуває свій

Проект газопроводу «Сила Сибіру», по якому мали намір реалізовувати дешевий російський газ по трубопроводу в Китай, втратив будь-яку економічну доцільність. Проект газопроводу «Сила Сибіру», за яким передбачалося реалізовувати хоча б за безцінь природний газ по трубопроводу в Китай, втратив будь-яку економічну доцільність, передає Joinfo.ua з посиланням на ИноСМИ.

Так, головна китайська паливно-енергетична компанія Sinopec Group заявила про запуск в комерційну експлуатацію величезного родовища сланцевого газу в провінції Сичуань. Його виробнича потужність досягає 5 мільярдів кубометрів на рік, відзначає китайське видання China Daily.

За відомостями Sinopec Group, це тільки початок. Вже до 2017 року тут передбачається в два рази збільшити видобуток вуглеводневої сировини, досягнувши загальної потужності південно-західного газоносного басейну до 10 мільярдів кубометрів на рік. Хоча і нинішнього рівня видобутку більш ніж достатньо для щоденних потреб приблизно 32 мільйонів чоловік.

Цікаво, що Китай після початку експлуатації родовища Фулін піднявся на друге місце в світі з видобутку сланцевого газу. Перше поки належить США, але вже в 2017 році, після запуску другої черги газоносного родовища, ситуація повністю зміниться. КНР має найбільші у світі розвідані родовища сланцевого газу. Зараз їх запаси доходять до 26 трильйонів кубометрів, і геолого-розвідувальні роботи проходять ефективно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім зняття залежності від імпорту з Росії, розвиток видобутку сланцевого газу в Китаї допоможе вирішити ще одну проблему — екологічну.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності