Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КИТАЙ ПОДАЄ ПРИКЛАД УКРАЇНІ, ЩО РОБИТИ З КОРУМПОВАНИМИ ЧИНОВНИКАМИ І БІЗНЕСМЕНАМИ

В Китаї приведений у виконання смертний вирок щодо Лю Ханя – засновника Hanlong group – компанії, яка є одним зі світових лідерів з видобутку залізної руди.

Як повідомляє видання South China Morning Post, вирок Лю Ханю був винесений ще в травні минулого року. Він був визнаний винним по 13 статтям кримінального кодексу. Слідство встановило, що один з найбагатших жителів Китаю таємно очолював велике злочинне угруповання, що займалося вбивствами, нелегальними казино і торгівлею зброєю.

Hanlong group, яку Лю Хань заснував в 1997 році і зробив її одним з найбільших постачальників залізної руди в світі, одночасно була оштрафована на 300 млн юанів за надання невірної інформації для отримання банківських кредитів.

Разом з Лю Ханем були страчені і четверо людей з його найближчого оточення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними гонконгських журналістів, Лю Хань був тісно пов’язаний з колишнім керівником держбезпеки КНР Чжоу Юнканом, що дозволяло йому довгий час уникати відповідальності. У грудні минулого року Чжоу Юнканом був відсторонений від посади, позбавлений партійного квитка. Очікується, що найближчим часом йому буде пред’явлено звинувачення в корупції. За даними слідства, екс-глава держбезпеки брав хабарі і просував на високі посади своїх родичів і друзів.

Джерело

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності