Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Китайський нафтопереробник відмовився від російської нафти

Найбільша у Китаї нафтопереробна компанія Sinochem International Oil вирішила відмовитись від російської нафти компанії «Роснєфть».755626769993246

Як повідомляє Bloomberg, Sinochem викреслила «Роснєфть», її дочірні та пов’язані з нею компанії, з тендеру. Причини не розкриваються.

 Видання зазначає, що китайська компанія на крок випереджає своїх конкурентів, відмовившись від співпрааці з російським постачальником, навіть на тлі того, що покупка сировини у «Роснєфті» не є забороненою.

Раніше цього місяця США ввели санкції проти «дочки» «Роснєфті» – компанії Rosneft Trading SA – за підтримку лідера Венесуели Ніколаса Мадуро та наданні допомоги в експорті венесуельської нафти. Також були й інші випадки, коли Сполучені Штати націлювали санкції на дочірні компанії «Роснєфті», щоб постраждала материнська компанія.

В тендерному документі вказується, що Sinochem не прийматиме вантажі з будь-яких інших країн, які перебувають під американські санкціями, серед яких Іран, Сирія та Венесуела. При цьому, компанія також не купуватиме сировину в Курдистану, де «Роснєфть» має комерційні інтереси.

Нагадаємо: минулого місяця до «чорнго списку» США потрапила  швейцарська торгова «дочка» російського нафтового гіганта – Rosneft Trading S.A. (RTSA) – також з формулюванням, пов’язаним з підтримкою Венесуели.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 «Роснєфть» тоді заявляла, що санкції США є незаконними, оскільки її операції в Венесуелі є комерційними, а не політичними, а також, що там також діють і американські компанії.

Цього місяця США ввели санкції проти ще однієї торгової «дочки» «Роснєфті»,  маючи на меті посилити тиск на російську нафтову держкомпанію, яка, на думку адміністрації Дональда Трампа, надає життєво важливу підтримку президенту Венесуели Ніколасу Мадуро.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності