Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Китайці ще не покінчили із Сибіром, а на Львівщині вже розводять їстівних змій

Фермерське господарство “Західний равлик” у селі Солонка Пустомитівського району Львівщини вирощує їстівних змій. Це перша в Україні зміїна ферма.

Співвласниця ферми Ірина Юскевич говорить, що змій вирощують на фермі два місяці. Приблизно 70 неотруйних плазунів містяться в спеціальному вольєрі. Розводять рептилій для продажу в ресторани, пише Fermer.blog.1548253206_vosmarket_ru-zmeya-4

Лише недавно власникам вдалося отримати необхідні дозволи. Для фахівців Госпродпотребслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу. Ферма знаходиться на стандартній ділянці між приватними будинками в Солонці.

Подружжя-фермери не хочуть зупинятися на розведенні равликів і змій. Планують вирощувати жаб і сарану.

Страва, приготована зі змії буде коштувати в межах 3-4 тис. грн за порцію. При цьому з однієї змії можна приготувати їжі на трьох осіб. Щоб змії досягли товарних кондицій, їх вирощують протягом 3 років. Годують перепелиними яйцями, молоком і мальком риб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку Ірини Юскевич, зміїне м’ясо не стане надто популярним, але завжди знайдуться люди, які захочуть спробувати щось незвичайне. Фермери планують запустити вирощування і змій для отримання отрут, що використовуються в фармацевтиці.

У селі Солонка біля Львова розташована ферма, яка експортує до ЄС 25 тонн равликів.

Це стало доступним у Європі через заборону збирати там природного равлика, – про це пише agronews.

Подружжя Юськевичів чотири роки вивчає як вирощувати равликів. З 2017-го зареєстрували сімейне фермерське господарство. Вирощують слимаків максима та мюллер, яких полюбляють європейці. Восени будуть готові експортувати у ЄС до 25 тонн делікатесу. Зараз займаються їхньою репродукцією. Фермерський слимак стає дорослим за дев’ять місяців, тоді як природному потрібно три роки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності