Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Лавочка закрилася: нові правила здачі в оренду житла

Незабаром в Україні стане неможливо офіційно здавати житло в оренду. Про це розповів Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

За його словами, вже розроблено проект закону «Про орендному житло», триває його обговорення та узгодження з центральними органами виконавчої влади.

«В Україні не розроблена бізнес-модель оренди житла. У нас якийсь Шанхай зразка XIX століття. І це наш недогляд. Адже орендна модель — це популярний прибутковий інструмент, який вже багато років ефективно працює в розвинених країнах. Він дозволяє підняти ринок будівництва на новий рівень і залучити інвестиції. Питання створення інструментарію для створення ринку орендного житла древнє. Ми вже розробили проект закону «Про орендному житло». Триває його обговорення та узгодження з центральними органами виконавчої влади. Після цього законопроект буде винесений на розгляд уряду. Сподіваємося, що незабаром він буде прийнятий, і 2016 рік стане роком початку роботи програми орендного житла в Україні», — зазначив Зубко.

Законопроект про орендному житло, який розробила команда Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, передбачає певні заохочення для інвестування. Він встановлює державні пільги при будівництві та експлуатації орендного житла. Наприклад, землю для будівництва та подальшої експлуатації будівлі надавати безкоштовно, замовника будівництва звільняти від перерахування коштів на розвиток інфраструктури. Безкоштовним буде і приєднання до інженерних мереж та інше.

За словами віце-прем’єра, будуючи орендне житло, держава підвищуватиме обсяг пропозиції і так знижувати ціни. «Мета закону — вивести орендне житло з тіні, створити прозорі відносини між орендарем та орендодавцем, сприятливі умови для інвестицій в орендне житло, можливості наповнення цього ринку якісною пропозицією, знижуючи вартість такого житла. У нових умовах пропонуємо, щоб орендним житлом могли користуватися не тільки фізичні особи, а й підприємства мали можливість знімати житло для своїх працівників», — зазначив Зубко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності