Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Лідерів підконтрольного Росії крила русинів заарештували в Чехії

Лідерів підконтрольного Росії крила русинів заарештували в Чехії. Їх звинувачують у підробці документів та ухиленні від сплати податків.

На початку вересня 2020 року правоохоронними органами Чеської Республіки було заарештовано очільників радикального крила русинів, підконтрольного Російській Федерації, Василя Джугана та Михайла Тяска.

Про це повідомляють джерела в русинському середовищі.

Опосередковано вказаний факт підтверджує те, що сторінки М.Джугана і М.Тяска у соціальній мережі Фейсбук з цього часу неактивні.

Як повідомляють джерела, вказаним особам висунуто звинувачення у підробці документів та ухиленні від сплати податків у розмірі понад 20 мільйонів чеських корун.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Чеські ЗМІ неодноразово звинувачували місцевих представників кремлівського русинства у фінансуванні виборчої кампанії проросійського президента Чехії Мілоша Земана.

3 вересня минулого року М.Земан прийняв делегацію “Світової ради підкарпатських русинів”. Серед учасників зустрічі у резиденції президента на празькому Град було семеро осіб, серед них Василь Джуган – голова Світової ради підкарпатських русинів у Чехії, його заступник Михайло Тяско, а також Димитрій Сидор, православний священник УПЦ (МП), засуджений у 2012 році в Україні (на три роки умовно) за звинуваченнями в сепаратизмі.

До того, у 2017 році, В.Джуган і М.Тяско супроводжували Мілоша Земана під час його поїздки до Росії.

Показово, що у першій п’ятірці списку проросійської партії “Опозиційна платформа — За життя” (ОПЗЖ) в Закарпатську облраду йде засуджений за сепаратизм соратник В.Джугана і М.Тяска Димитрій Сидор.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зразу після передачі в штаб документів, необхідних для реєстрації кандидатом, Д.Сидор з Міжнародного аеропорта “Львів” імені Данила Галицького вилетів до Польщі, звідки, за інформацією з вказаних джерел, відправився на “консультації” до Москви.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності