Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Лукашенко розповів, як завернув з Європи літак із корупціонерами, щоб посадити їх

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше прокоментував затримання директорів цукрових заводів.

24 січня літак “Бєлавіа” виконував регулярний рейс з Мінська в Мюнхен. В повітрі борт повернули і посадили в прикордонному білоруському Гродно.

Після цього, за словами пасажирів, в літак зайшли люди в формі, зачитали ряд прізвищ і вивели з салону кілька людей. Подію командир повітряного судна пояснив “неполадками”…630_360_1489591596-3370

Вчора, 4 лютого, Лукашенко заявив журналістам, що це він наказав розвернути літак, на якому корупціонери могли втекти в Європу.

Там попалися і з погонами люди. Сказав: всіх під мітлу в камеру. Всіх. Навіть ось літак, не можна було раніше затримати одного з діячів. Повернути сказав літак із Західної Європи, посадити і витягти їх звідти. Повернули літак, дістали і відправили в слідчий ізолятор. Найжорстокіше буде ставлення до цього“, – розповів глава держави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ЗМІ повідомили про затримання директорів всіх чотирьох цукрових заводів Білорусі, а також керівника Білоруської цукрової компанії в Москві. За даними ЗМІ, загальна кількість затриманих по “цукровій справі” може перевищувати 10 осіб.

Лукашенко звинуватив затриманих в махінаціях при продажу цукру та в інших аферах.

Протягом доби замели всіх, це була моя жорстка команда. Всі дали свідчення. Ніхто їх не гнобив, не бив, пальці в двері не засовував – посадили і сказали: тільки правду. Все написали, з ким були пов’язані, кому возили, кому давали. Провели обшуки, власності неміряно: там десятки найсучасніших автомобілів, квартири десятками, особняки і величезна кількість грошей“, – повідомив Лукашенко.

У мене ні до кого немає особистих претензій. Я захищаю інтереси держави. І знаєте, що ще просто бісить: коли ти там б’єшся за цю копійку по нафті, газу, металах, ще по чомусь, тут намагаємося добудувати, щоб люди зарплату мали, а ці покидьки нахабно серед білого дня крадуть. Хіба це нормально? Ненормально. Тому це наука для всіх директорів“, – резюмував білоруський лідер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності