Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Львів готується до відкриття першої черги реконструйованої Двірцевої площі вокзалу

Наймасштабніший ремонт року виходить на фінішну пряму. Площа Двірцева біля Головного залізничного вокзалу щодня набирає нових обрисів.

Упродовж тижня підрядники обіцяють відкрити повністю переосмислену пішохідну ділянку. Звідти повністю прибрали приватний легковий транспорт. Навіть автомобілі таксі не матимуть права заїжджати в новий громадський простір.9_9497eЗаступник директора департаменту ЖКГ та інфраструктури Андрій Білий розповів журналістам про інженерні рішення, які підготували для львів’ян та гостей міста. Трамвайне розворотне кільце з усією супутньою інфраструктурою вже майже на завершенні.

«Трамваї мали би поїхати вже до кінця листопада. І вони можуть завозити людей під сам вокзал. Посадкові платформи будуть набагато ближче до вокзалу. Тобто буквально 50 метрів і ви в будівлі вокзалу», – розповів для ЗМІ заступник директора департаменту ЖКГ та інфраструктури Андрій Білий.

Одна частина площі Двірцевої після ремонту буде відведена виключно для громадського транспорту. Тут розділили трамвайні та автобусні потоки. Сюди більше не зможуть заїжджати таксі. Для них облаштують паркінг біля скверу. То ж мурашника більше не буде. Родзинка проекту – великий пішохідний громадський простір із максимальною доступністю і для маломобільних груп.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Нова філософія в тому, що ви можете вийти з вокзалу і можете піти на трамвайну зупинку, можете піти на автобусну зупинку. Або ви хочете прогулятися просто між деревами, між смугами по широкому променаду з гарним освітленням, абсолютно інклюзивний. Це вже є такі можливості, як ви можете провести тут свій час. Це не просто площа з якої треба негайно втікати. Це площа, на якій буде приємно знаходитись», – певен міський посадовець.

Андрій Білий додає: вздовж проїжджої та пішохідної зон ще повністю замінять освітлення, встановлять антипаркувальні стовпці. Буде тут і багато зелені. Мажорним акордом цієї нової архітектурної композиції на площі Двірцевій має стати абсолютно переосмислений сучасний динамічний фонтан із багатьма форсунками та кольоровою підсвіткою.

«Фонтан буде нагадувати річку, яка буде текти. Довжина цілого водограю 50 метрів, до підземного паркінгу будемо будувати тільки 30 метрів і буде починатися біля входу найширша частина і найвужча частина буде біля вантажного відділення вокзалу», – розповів заступник директора департаменту ЖКГ та інфраструктури Андрій Білий.

Запустити фонтан у мерії обіцяють уже навесні наступного року. А от відкривати центральний променад хочуть вже впродовж тижня. Роботи тут почали в березні 2019-го, а за договором міста з турецькою компанією «Онур» загалом реконструкція триватиме 22 місяці. Вартість робіт – понад 165 млн грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності