Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Львівщині представили проект розвитку

30 вересня, представили проект стратегії розвитку Львівщини до 2020 року. Про неї на нараді з активом Львівщини розповів директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської облдержадміністрації Микола Довба, повідомляє кореспондент Galnet.

До розробки стратегії розвитку Львівщини до 2020 року долучилися департаменти Львівської ОДА, депутатський корпус, комісії, науковці та міжнародні експерти.
«За допомогою економічного моделювання та певних припущень підготовлені прогнози бази стратегії: демографічний та економічний. Один із основних прогнозів – це середньорічне зростання регіональної економіки на рівні 2,8%, враховуючи темп приросту валового регіонального продукту у трохи менше 1%», – розповів М. Довба.
Він додав, що детально проведено аналіз соціально-економічного розвитку області за останні роки. Результатом цього став комплексний аналітичний документ профілю Львівщини. Також визначені можливі ризики реалізації стратегії…
«Використовуючи наше біографічне розташування, мусимо використати всі шанси визначного прискорення економічного розвитку області та отриманні ефекту синергії», – зазначив М. Довба.
За його словами, над розробкою стратегії працювали тематичні фокус-групи, які включали в себе експертів із різних галузей: наукових установ, громадських організацій, депутатів та органів влади.
Розроблено 5 стратегічних цілей: прискорення економічного зростання, розвиток сілких територій, розвиток туристичного та рекреаційного потенціалу області, підвищення якості життя населення, поглиблення євроінтеграційних процесів.
Напрацьовано 3 сценарії розвитку Львівщини: оптимістичний, реалістичний та інерційний. Інерційний сценарій передбачає відсутність будь-яких змін. Базові припущення реалістичного сценарію – це поступова трансформація існуючого правового поля держави у впровадженні реформ та структурні зрушення в галузі економіки. Оптимістичний сценарій передбачає динамічну синхронізацію національного законодавства до законодавства ЄС, рішучі системні реформи, в тому числі адміністративно-територіальна, покращення доступності до публічних послуг, дерегуляцію для малого і середнього бізнесу та значне зменшення податкового навантаження.
«Це все відобразиться на нашій інвестиційній привабливості», – зазначив М. Довба.
Він зазначив, що стратегія зосереджується на оперативних цілях і заходах, які можуть бути здійснені за допомогою цільового впливу органів місцевої влади і за умов активної підтримки держави узгодженої програми допомоги донорів та інвесторів, яких необхідно шукати.
Наразі триває розробка економічного плану на наступні 3 роки. Він являє собою комплекс проектів, необхідних для успішного виконання розробленої стратегії. В цьому задіяні більшість департаментів та відділів Львівської ОДА.
Вже на цьому тижні проект стратегії розвитку Львівщини офіційно буде подано на ознайомлення та погодження депутатському корпусу, районам та містам. До кінця року проект має прийти широке громадське обговорення та буде поданий на затвердження Львівської обласної ради.
«Шкода, але у цьому гоноровому «пляні» не вистачає пункту № «0»: усім львів’янам необхідно конче сі скинути та найняти дохтора, котрий вилічить Влодка Володимировича з Північних Українських земель кульков трішечки більшого каліберу, а ніж той має нині», – подейкують нині у Лємбергу…

Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності