Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Львівське сміття загрожує авіаційній безпеці

Понад тисячу тонн сміття, що зберігаються під відкритим небом по вулиці Північній у Львові, загрожує авіабезпеці тутешнього аеропорту, бо розташоване меньше ніж за 2 км від злітної смуги.

Після небезпечного інциденту з потраплянням птахів у двигун пасажирського літака працівники Держекоінспекції Львівщини обстежили територію стихійного сміттєзвалища, .

Сьогодні, 1 серпня, працівники Держекоінспекції Львівщини обстежили територію перевантажувальної станції по вулиці Північній зі сміттям, яке компанія «АВЕ Львів», за словами чиновників ЛОДА, мала все прибрати до кінця липня, особливо зважаючи на інцидент з потраплянням птахів у турбіну літака авіакомпанії МАУ, що виконував рейс Львів – Шерм-ель-Шейх 30 липня.

Як повідомила 1 серпня прес-служба Держекоінспеції у Львівській області, компанія «АВЕ Львів» досі не очистила територію перевантажувальної станції по вулиці Північній за 2,3 км від злітної смуги львівського аеропорту, коли за нормами Повітряного кодексу України заборонено відкрите складування відходів у радіусі 15 км навколо аеропорту, адже сміття приваблює птахів, що можуть стати причиною авіакатастроф.d57a1f0f6ca6455c5aeb49e80b362f5e

Нагадаємо, у понеділок, 30 липня, у турбіну літака компанії МАУ, який виконував рейс Львів – Шерм-ель-Шейх, потрапила зграя птахів. Як наслідок, літак не одразу набрав безпечної висоти, тож екіпаж вирішив здійснити екстрену посадку у Борисполі і перед тим 4,5 год кружляв у небі над Київщиною, спалюючи пальне та чекаючи дозволу на посадку.10-350x233

На прибирання перевізник попросив ще два тижні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Подібні обіцянки від ЛОДА звучали і в липні 2017 року, і в січні 2018-го, проте там досі накопичилося понад 1000 тонн сміття

З липня 2017 року вивезенням сміття з території Львова займається Львівська ОДА, за це місто сплачує ЛОДА по 300 млн грн в рік.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності