Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Львівську соцагенцію спіймали на фальсифікації

Наприкінці минулого тижня соціологічна агенція «Фама» оприлюднила результати дослідження про рейтинги політичних партій на виборах до Львівської міськради.

Як стверджують у релізі, опитування проводили у вересні 2015 року. За результатом цього «дослідження», до Львівської міськради потрапляють 6 партій. При цьому «Самопоміч» мера А. Садового нібито має рейтинг аж 35,5%.
Журналісти додали видані агенцією рейтинги партій з процентом невизначених виборців і вийшло 109%.

Імовірно, за таким же принципом Садовому «намалювали» рейтинг 55%.

Відзначимо, що більшість політологів і журналістів схиляється до думки, що нині агентства соцопитувань використовують винятково для піару і вони не відображають реальних рейтингів, а отже, є маніпулятивними.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Товариство, я не соціолог, тому можу бути неправий і буду вдячний, якщо мене хтось надоумить. Але прочитав оприлюднену сьогодні «Фамою» (ні для кого не секрет, що кантора близька до Садового) соціологію і щось мене гризе.

Додайте, будь-ласка, рейтинги партій плюс цифру невизначених. У мене вийшло 109 відсотків. То я дурень, що не розуміюся в соціології, чи то таки так може бути?», – ​пише Роман Онишкевич у Фейсбуці.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності