Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЛЬВІВЯНИ: ЧЕРВОНО-ЧОРНЕ ЗНАМЕНО – ​ПРАПОРОМ ЗСУ

Минулої неділі, 6 грудня, у Львові відбувся марш на підтримку петиції за офіційне визнання червоно-чорного стягу прапором Збройних Сил України. Пішу ходу також приурочили до відзначення Дня Захисника Вітчизни.

Близько п’ятдесяти учасників акції, переважно похилого віку, зібрались біля пам’ятника Тарасові Шевченку та йшли вулицею Пекарською до Личаківського цвинтаря, аби там вшанувати пам’ять загиблих захисників Вітчизни.

Оскільки основана мета маршу – ​привернути увагу до петиції за визнання червоно-чорного стягу офіційним прапором ЗСУ, то по дорозі організатори акції роздавали львів’янам агітки із інструкціями, як підтримати петицію на сайті Президента.

Також учасники пішої ходи викрикували патріотичні і націоналістичні гасла та співали націоналістичних пісень.
Автром петиції є один з організаторів маршу Юрій Антоняк, який розповів, що з 19 листопада – ​відколи петиція була зареєстрована – ​вона набрала близько 800 голосів. Для того, щоб цей документ розглянув президент потрібно, щоб його підтримали щонайменше 25 тисяч українців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Юрій Антоняк також додав, що, на його думку, пропонована петиція не викличе обурення у мешканців центрального та східного регіонів України.

«Червоно-чорний прапор вже використовується збройними підрозділами України поруч із синьо-жовтим, не зважаючи на те, що він не має офіційного статусу. Він також довів своє місце на Майдані в Києві. Я думаю, що зараз менталітет українців змінився, люди зрозуміли, хто є ворогом України і хто – ​борцем за її незалежність. Ми крок за кроком повинні вичавлювати зі свідомості наших людей комуністичну спадщину», – ​сказав організатор акції.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності