Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Львів’янин виграв суд

Раніше в МВС заявили, що в подальшому перекладатимуть всі відеовиступи державною мовою.

Викладач Львівського національного університету ім. Івана Франка, громадський активіст Святослав Літинський виграв судовий позов до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, в якому звинуватив главу МВС у порушенні мовного законодавства. Про це сам Літинський написав на своїй сторінці в Facebook.

«Виграв суд щодо виступу Арсена Авакова. Суд визнав протиправною відмову у видачі мені перекладу виступу пана міністра», – ​написав Літинський.

Як повідомив Літинський агентству «Уніан», судове засідання відбулося сьогодні, 14 вересня, у Львівському окружному адміністративному суді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами активіста, щодо відшкодування матеріальної шкоди він до суду не звертався, однак за рішенням суду МВС повиннt відшкодувати йому як позивачу 36 грн сплаченого ним судового збору.

Також Літинський зазначив, що очікує від Авакова відповіді на свій запит, який він направив міністру з приводу його виступу в Івано-Франківську під час представлення нової патрульної поліції. Так, активіст просить міністра повідомити, кого він мав на увазі сказавши, що «львів’яни теж бувають дурні» та що і кого він мав на увазі, озвучуючи слово «випендритися».

Як повідомив Літинський, поки що відповіді від глави МВС він не отримав.

Нагадаємо, львівський активіст Святослав Літинський звернувся до суду з позовом до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, звинувачуючи його в порушенні мовного законодавства. Активіст через суд вимагав зобов’язати МВС надати йому автентичний переклад українською (державною) мовою відеозапису виступу міністра під час запуску у Львові нової патрульної поліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Літинський подав письмове звернення Авакову для з’ясування, що міністр мав на увазі, коли, згідно з цитуванням місцевих видань, заявив в Івано-Франківську: «У Львові я розмовляв виключно українською, так, як і зараз. Львів’яни теж бувають дурні, вибачте, як і дурні харків’яни, і взагалі люди бувають різні. Але якщо ви мене розумієте – ​я російською мовою кажу, російською, – ​головне, що ви мене розумієте. Якщо хтось хоче випендритися і подати до суду на міністра, і цим самим зробити собі славу, то нехай. Хтось хоче наразитися ще й на компенсацію збитків за образу честі».

Джерело: 112

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності