Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЛИЦЕМІРСТВУ ВАТИКАНУ НЕМА МЕЖ

Державний Секретар Святого Престолу Кардинал П’єтро Паролін минулої п’ятниці зустрівся Києві з Президентом України Петром Порошенком.

Після того як нещодавно Папа Римський Франциск І під час зустрічі у Римі з Володимиром Путіним вручив останньому медаль «Голуба миру», похизувався колорадською стрічкою на своїй папській сутані, подарованою йому російською делегацією, та того що Понтифік лицемірно заявив під час своєї зустрічі на Кубі з московським патріархом Кирилом щодо війни на Сході України, Держсекретар Ватикану, наче нічого й не було, прибув до України, щоб передати слова солідарності Папи Франциска з українським народом, який страждає від війни…

Його Еміненція Кардинал П’єтро приїхав, аби показати близькість Папи до України, а також дати початок акції гуманітарної допомоги «Папа для України», що збиралася в усіх церквах Європи для постраждалих від війни Українців. Суму допомоги ще не оголошують, але відомо, що йдеться про кілька мільйонів євро.

Під час зустрічі Президент України Петро Порошенко передав через представника Ватикану запрошення для Папи Франциска відвідати Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він подякував Апостольській Столиці за допомогу Україні, за невизнання анексії Криму.
«Ми щиро цінуємо ті зусилля, в галузі публічної дипломатії, які Папа Римський Франциск і вся Католицька Церква докладають задля встановлення миру в Україні», – сказав Президент.
Також Петро Порошенко говорив із представником Ватикану про безвізовий режим і звільнення українців, яких незаконно утримують у Росії.

Кардинал П’єтро Паролін наголосив, що для миру потрібен діалог, але переговори про мир повинні відбуватися з повагою до кордонів України
«Лише діалог між сторонами може допомогти досягти мирного рішення. Ми дуже сподіваємося, що цей діалог відновиться і принесе плоди на добро України і миру у світі. Святий Престол хоче піднести голос, щоб виступати за діалог і пошук рішення відповідно до міжнародного права і з повагою до стосується кордонів і території України».

Крім того, кардинал пообіцяв передати Папі Франциску запрошення відвідати Україну.
Як відомо, Папу Франциска вже неодноразово запрошували в Україну і представники влади, і представники Церкви.

Також кардинал Паролін зустрівся з з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Під час зустрічі обговорювалася можливість встановлення миру на Донбасі та важливість церковної дипломатії у врегулюванні кризи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Клімкін закликав Ватикан допомогти у звільненні незаконно утримуваних на території Росії громадян України.

Після політичних зустрічей кардинал Паролін відвідав собор Воскресіння Христового у Києві.
Як відомо, кардинал Паролін здійснював офіційний візит до України, в рамках якого ватиканський ієрарх відвідав Запоріжжя, Київ та Львів.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності