Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Люди на візках інспектують суди Прикарпаття

Вчора люди на візках проінспектували щодо доступності для осіб з інвалідністю Тлумацький районний суд, який незабаром за новою реформою мають об’єднати із Тисменицьким районним судом.

Оскільки суд ще перебуває в процесі активних ремонтів, то тут кажуть, що чекають від людей, які мають особливі потреби, конкретних пропозицій щодо поліпшення доступності будівлі суду.

Тлумацький суд став першим судом, який сам проявив ініціативу проведення аудиту на доступність суду людьми з інвалідністю. Про це розповів на своїй сторінці у facebook представник громадської організації “СЛІД” Микола Макар: “Нас ласкаво зустріла речниця та працівники суду, а також красивий фасад та нормативний пандус до головного входу!
Скажу відверто, це перший суд який сам проявив ініціативу проведення аудиту на доступність суду людьми з інвалідністю. Але якщо б ми були там ще до ремонту можна було уникнути багатьох нюансів.  Приємно вразило, що самі працівники суду хочуть дотриматися закону в частині забезпечення безперешкодного доступу людей з інвалідністю до приміщення суду та послуг, але, як завжди, на все не вистачає коштів”.

Наступним судом, який відвідають люди на інвалідних візках, буде Калуський, а згодом інші суди області.

Окрім судів на доступність перевірятимуть і інші установи та організації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності