Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Мадяри – “західний фронт Кремля” щодо України?

Угорський телеканал М1 в одному із сюжетів позначив тимчасово окупований український Крим територією Російської Федерації. У відповідь Міністерство закордонних справ України надіслало звернення до угорських журналістів та органів влади з вимогою виправити напис.Attila-group-steppes-Huns-uai-720x428

Картина: завоювання мадярами (угорською ордою) теренів Закарпаття та Центральної Європи

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИБудапешт запропонував Москві спільно захищати нацменшини в Україні, – Держдума РФ

Ми щиро сподіваємося, що зазначний випадок є прикрим непорозумінням, а не свідомою дією, враховуючи постійну і чітку підтримку Угорщиною територіальної цілісності України. Водночас ми не можемо залишати такі помилки без реагування“, – наголосили у вітчизняному дипломатичному відомстві.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У МЗС також нагадали, що офіційно Угорщина дотримується позиції визнання Автономної Республіки Крим територією України. “Очікуємо, що напис на відео, яке можна і зараз знайти в інтернеті, буде виправлений відповідно до міжнародного права та офіційної позиції Угорщини. Розраховуємо, що в подальшому подібні випадки не повторюватимуться”, – зауважили українські дипломати.

Водночас днями міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна продовжить блокувати зближення України з НАТО, поки не будуть вирішені проблеми закарпатських угорців. Як відомо, Угорщина вимагала від України відтермінування імплементації мовної статті закону про освіту, а також скасування його дії на приватні навчальні заклади.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності