Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

МАРЦІНКІВУ ЗАПРОПОНУВАЛИ ВСЕ ВИРІШИТИ МИРОМ

Після того, як завдяки прикарпатським ЗМІ, в тому числі й «ЗЛ» (читай № 44(122) від 24.12.15) мешканці Івано-Франківська довідалася про розбещення іноземними студентами, арабами, двох місцевих неповнолітніх дівчат, яких вони чомусь вивезли для цього аж до Тернополя, громадськість почала проявляти до цього питання й не аби який інтерес. Тим більше, виявляється, що це вже не перший подібний випадок на совісті іноземців, які буцімто прибули сюди, щоб навчатися у місцевих ВНЗ. А ще, коли врахувати почастішання випадків сутичок на вулицях чи у відпочинкових закладах міста тих же іноземців з місцевим населенням, де переважно іноземці виступають їх зачинщиками, то звісно, що люди хочуть нарешті побачити, що у місцевих ВНЗ не тільки усе вирішують гроші, яких у іноземців вистачає, тобто, що вони таки будуть відраховані з навчальних закладів та ще й понесуть заслужене покарання з боку чинного українського законодавства.

Але попри гучні заявки керівництва ВНЗ та правоохоронних органів розібратися хоча б в даному конкретному випадку, покарати винних і тримати в курсі цього громадськість, усе залишилося тільки обіцянками.

Також, зважаючи на останні події у сусідньому до України Євросоюзі, де мігранти, вихідці з країн тієї ж Африки, Близького та Середнього Сходу, натовпами гвалтують і грабують місцеве населення, українці кажуть, що не будуть у себе дома гратися зі знахабнілими іноземцями в європейських лібераст-толерастів, а візьмуть правосуддя у свої руки, раз влада нехтує цією проблемою.

Принаймні про це вже відкрито заявив ЗМІ відомий франківський майданівець Михайло Бойчук, він же «Хімік», та попередив одного з представників сірійської общини у місті про те, що якщо винуваті у розбещенні дівчат араби самі не прийдуть і не напишуть у деканаті свого ВНЗ заяви на своє відрахування з числа студентів, то він з однодумцями відловлюватиме їх на вулицях міста і туди заводитиме…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Інша громадська організація заявила про намір провести акцію протесту під стінами обласного управління внутрішніх справ з приводу бездіяльності правоохоронців у подібних випадках з іноземцями. Правда, цікаво, що дана організація чомусь забула, що відповідальність тут також несе ВНЗ, котрий запросив цих студентів та відповідає за них, як і міграційна служба, яка також повинна б була контролювати процес перебування цих іноземців на українській території.

Та, враховуючи, що Україна сьогодні вже вкотре стоїть на порозі вступу до того довгоочікуваного ЄС, хоча бачачи те, що сьогодні там відбувається все з тими ж мігрантами, частину яких Німеччина хоче скинути на Україну (400 тис. чол., – ​читай «ЗЛ» за минулий рік), сперечатися в доцільності такого вступу не будемо, але зауважимо, що такі погрози нашої громадськості цей вступ аж ніяк не пришвидшать, а радше тільки уповільнять.

Тому днями Громадська організація «Поклик Нації» й звернулася до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа відновити роботу Координаційної ради «Порозуміння», що з ініціативи цієї організації була створена ще у 2009 році при Івано-Франківському міськвиконкомі, до якої входили окрім представників міської влади і громадськості представники служби безпеки і внутрішніх справ разом з міграційною службою та міською юстицією, а головне, сюди входили й декани факультетів обох ВНЗ з представниками національних общин іноземних студентів, за яких вони разом й несуть відповідальність. Адже поки діяла дана координаційна рада при міськвиконкомі за ініціативою «Поклику Нації», треба зауважити, що подібних ситуацій в місті не виникало.

Більше того – ​місцева громада й іноземці настільки комфортно разом співіснували, що іноземні студенти до різних свят у місті, скажімо День Міста чи День Європи, дарували мешканцям і гостям обласного центру свої концерти та частували їх своїми національними стравами… Але після Революції Гідності про це перше і поки єдине в Україні правове утворення, яким є дана координаційна рада, створене спеціально для вирішення таких міжнаціональних питань, чомусь забули.
Тож голова ГО «Поклик Нації» Тарас Боднар й звернувся до мера-свободівця з пропозицією реанімувати Координаційну раду «Порозуміння» при Івано-Франківському міськвиконкомі та, спираючись на свій досвід у даних питаннях, пообіцяв швидко й «безболісно» вирішити дані проблеми міста, ще й принести місту та його мешканцям при цьому певну користь.
Залишається чекати на відповідь Марцінківа.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності